SKIDANJE OZILJAKA [keloidni] ?

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99, goranai

Odgovori
petars89
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Maj 13, 2011 11:50 pm

SKIDANJE OZILJAKA [keloidni] ?

Post od petars89 »

Pozdrav pozdrav i pozdrav! mnogo ce mi znaciti ako mi neko odgovori na nekoliko pitanja:

1.Da li postoji mogucnost da se ukloni keloidni oziljak (ne raste,crven je i 2-3mm je iznad koze),po principu ubrizgavanja kenaloga,i kada se skroz spusti da se prelazi nekoliko tretmana pilingom!? (znaci,pretpostavljam da se pilingom iz vise tretmana postizu inzvanredni rezultati)
da li moze neko da mi potvrdi to ili da demantuje ili da kaze sta misli? HVALA

Slika
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Re: SKIDANJE OZILJAKA [keloidni] ?

Post od tamaraft »

Nijedan normalan dermatolog vam nece savetovato da uklanjate ovaj keloid jer imate poremecaj metabolizma oziljnog tkiva i ukoliko se ovaj oziljak otkloni samo ce se preko novog reza stvoriti jos veci keloid!

Ovaj oziljan nije toliko veliki niti ruzan niti vas ogranicava u nekim aktivnostima, tako da prihvatite ga takvog kkav je i nemojte sebi komplikovati zivot!

Pozz
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
Odgovori