Neplodnost posle hlamidije - šta raditi ?

Pravo mesto za diskusije u vezi sa urinarnim traktom i zdravljem muških polnih organa. Podelite svoje tegobe, pitanja, savete, dileme sa urolozima, seksolozima i lekarima opšte prakse.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, Vragolasta Amfibija, Dr.VinkaVukotic

Odgovori
lleonll
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Jul 03, 2012 3:01 am

Neplodnost posle hlamidije - šta raditi ?

Post od lleonll »

Imamo dvoje dece od 12 i 14 godina. Dobili smo ih veoma lako i brzo.

Pre 5 godina sam imao infekciju hlamidijom - otečene i bolne testise dok belog dela sperme nije bilo uopšte. Pio sam tri različita antibiotika po desetak dana i sve je prošlo.

Posle par godina pokušavamo da imamo još dece ali nije išlo. Supruga ima sve dobre rezultate. Ja odlazim na kontrolu pre pola godine i dobijam rezultat da nemam uopšte spermazoida - azospermija. Pri tome je izgled ejakulata normalan, ja nikada nisam pušio i sl, redovan sam sportista u odličnoj formi, odličnog zdravlja itd. Pošto smo ranije dobili dvoje dece očigledno da je uzrok hlamidija. Počeo sam još više da vodim računa o ishrani, stresu, oblačenju, pijem neke čajeve usput, takođe vitamine + minerale itd. Probaću da se opet testiram za neku nedelju ali nisam baš nešto optimista da se nešto bitnije popravilo. Inače, imam 42 godine, supruga 38.

Kada vidimo dvoje predivne dece koju imamo bila bi zaista šteta da ih ne dobijemo još jedno ili dvoje. Šta savetujete, šta raditi i gde i kakve su šanse ? Unapred hvala...
Odgovori