MOLIM UROLOGA ILI DRUGO STRUCNO LICE ZA POMOC

Pravo mesto za diskusije u vezi sa urinarnim traktom i zdravljem muških polnih organa. Podelite svoje tegobe, pitanja, savete, dileme sa urolozima, seksolozima i lekarima opšte prakse.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, Vragolasta Amfibija, Dr.VinkaVukotic

Odgovori
dare11
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Jun 17, 2012 7:37 pm

MOLIM UROLOGA ILI DRUGO STRUCNO LICE ZA POMOC

Post od dare11 »

MOLIM STRUCNE LJUDE ZA SAVET I ZA POMOC!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Pozdrav, znam da je tekst i opis mog problema malo poduzi ali nadam se da cete istrajati u citanju sa zeljom da pomognete nekome kome je savet i pomoc stvarno neophodna!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Borim se sa svojim problemom od sredine 2009-te godine. Pocetni problemi koje sam imao su bili peckanje na vrhu penisa , javljalo se u intervalima od nekih 10-tak dana sa trajanjem od po par dana. Nisam se obratio lekaru i kako sam posumljao na moguce probleme sa bakterijama svojevoljno a znajuci da je nekim mojim prijateljima pri slicnim problemima pomogao uzeo sam negde u septembru 2009-te 3 tablete zitromax-a 1 x dnevno u trajanju od 3 dana sto mi je inicijalno pomoglo ali vec krajem iste ili pocetkom naredne godine problem se u intervalima od po 10-tak dana ponavljao ali nisam ga shatao ozbiljno sve do maja 2010-te kada sam prvi put imao posle duzeg vremena odnos sa devojkom koja mi je dosta znacila. Nekih nedelju dana posle naseg odnosa (ona takodje koja nije imala duze odnos sa deckom i nikakvih zdravstvenih problema) pozalila mi se na peckanje i iritacije mozete vec predpostavljati gde, isla je svom lekaru i uz odgovarajuce lecenje antibioticima resila svoj problem, a ja sam tada u maju 2010 po prvi put se obratio lekaru za savet za navedeni problem onda je usledilo lecenje antibioticima na osnovu antibiograma brisa uretre koristio sam i antibiotike i lekove protiv gljivica cije postojanje ni jednom analizom nije uoceno ni potvrdjeno, razne vrste krema sa razlicitim dejstvima. Lekove su mi propisivali inicijalno licni lekar, a onda kada smo videli da se problem ponavlja dermatolog pa kad ni tu nije bilo pomaka nabolje onda i urolog. Urolog je zahtevao neke dodatne analize a ja vam sada navodim rezultate svih analiza koje sam vrsio:
-analize krvi- vise puta radjene i uvek uredne
-bris uretre- uvek prisutne neke bakterije i uvek neke razlicite, antibioticima sam u pocetku zalecivao jedne a nedugo zatim su se sa simptomima peckanja javljale i druge utvrdjene jednim novim u nizu mnogo brisa uretre …
-spermogram- radjena su tri broj spermatozoida od 37 do 49x10na9/L
-spermokultura- dva puta radjena i uvek uredna
-urinolultura radjena vise puta u drzavnoj ustanovi i u privatnoj labaratoriji, obicno broj bakterija oko 10000 sem ako u neko skorije vreme pre analize nisam na osnovu drugih rezultata i uvek na osnovu nekog antibiograma uzimao antibiotike
-obicne analize urina su radjene isto vise put, uvek uredne sa poneki put naglaskom na prisutnost bakterija
- ultrazvuk besike i unutrasnjih organa septembar 2010 i drugi isti mesec 2011, analize uvek uredne
Znaci pricom smo jos uvek u 2010-toj, misljenje urologa na osnovu analiza je bilo da ja nemam nikakvih problema i nikakvih patologija sto je u meni davalo neko samopouzdanje da nastavim dalje sa normalnim zivotom pa se tako krajem novembra meseca nakon prastanja dobijenog od devojke sa kojom sam ranije u maju mesecu bio i kojoj sam ruzan poklon prilikom odnosa ostavio ponovo sastanem. Iiii eto meni nama opet belaja, tri dana nakon odnosa devojka opet iste simtome dobije, a meni se takodje ranije pominjano peckanje na glansu koje nisam imao nekih 2 nedelje ili vise pre odnosa ponovo javlja . I koga ja sada da krivim za to sto sto gubim i licno od sebe od stida i srama guram devojku koju sa zavoleo sebe ili lekare?!?! Sto su me u nepostojanje patologije ubedili?!?!
Tada menjam urologa jer od ovoga prvog sam vec pri prvom susretu hteo pobeci jer me je jos sa vrata savatao cikom i drekom kakvu jos nisam doziveo sa povicima da njega ne interesuje koje sam ja analize vrsio i zasta me lekar salje vec samo kakve probleme ja imam, rece on je hirurg on operise njega bakterije neinteresuju, ja sam posle samo par izgovorenih reci o tome zasto me lekar salje sedeo i slusao a on je vikao jedno pet minuta sigurno da bi narednih 10 smirivao nekim pricama o nekim svojim pogledima i iskustvima sa bakterijama, onda je i meni resio da posveti jedno par minuta svoga dragocenog vremena uz moju primetnu bojazljivost i biranos reci. …
Sada smo znaci negde prvi meseci 2011 drugi novi urolog je trazio analize: urina, spermogram,spermokulturu … pokusava lecenje kremom (didermal) pa zatim Nitrox… Forte 3x1 3 dana ostatak 2x1
U drugom delu prosle godine-taj moj problem sada pecenje i bol se nije samo povremeno javljao vec je postajao lagano ono sto ce danas biti deo svakodnevice. Sada se bol prosirio i na donji levi deo besike i na kanal u penisu a ne na glans a kada je postao nesnosan samoinicijativno sam uradio bris uretre i na osnovu antibiograma uzeo sedmodnevnu terapiju ciproprocinalom koji na osnovu nesto kasnije radjene analize resio problem sa bakterijama ali ne i sa bolovima koji su i dalje postojali, tada se obracam svome novom urologu i iznosim mu moje probleme i to sta sam radio, on mi propisuje lekove za opustanje besike za 30 dana koristenja koji mi inicijalno pomazu ali vec od sredine terapije lagano gube dejstvo, radim i ultrazvuk i sa urednom analizom odlazim na kontrolu. Navodim tada da se ne nazire kraj mojim mukama i trazim da mi uradi cistoskopiju sto on navodi kao nepotrebno sa napomenom da ja patologije nemam vec samo osetljivu besiku i u izvestaju napise da sam izjavio da nemam vise problema sto nije istina i sto me je uvredilo i nateralo na to da mu neverujem ni njemu ni njegovoj resenosti da mi pomogne sa mojim problemom. Od tada vise lekaru nisam odlazio ni bilo kakav lek uzimao, vec sada svakodnevne nekad jace a nekada nesnosno iritirajuce bolove i pecenje trpim i cutim.
Jos da dodam da sam dosta i razne vrste cajeva popio takodje i neke tablete na biljnoj bazi pa onda i bevipleks i vitamn C i neznam sta jos . Inace smatram da nemam problema sa imunitetom jer se nerazboljevam lako. Licnu higijenu obavljam uredno svako vece, nosim pamucne siroke bokserice koje isto tako redovno menjam. Vec vise od godinu dana nesedam vec cucim na wc-solji da bih izbegao svaki moguci kontakt sa bakterijama ali uzalud, sve je uzalu. Dosadasnji lekari kazu nema patologije a pecenje u kanalu penisa ( na glansu se vec mnogo dugo vremena vise nejavlja) i u besici pripisuju osetljivoj besici?!?!?! Svakodnevno pecenje i bol ima a patologije nema?!?!? 37 mi je godina a kako sada da zapocnem vezu kada strepim da cu opet ako ne istoj a ono nekoj novoj devojci ruzan poklon da ostavim?!?!?
Sta da mislim?!?! Sta da radim?!?! Kome za pomoc da se obratim?!?! Molim vas pomozite!!!
dare11
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Jun 17, 2012 7:37 pm

Re: MOLIM UROLOGA ILI DRUGO STRUCNO LICE ZA POMOC

Post od dare11 »

Ovo mi izgleda stvarno glupo sam pisem temu i sam na nju odgovaram i dodajem i ako je nju dosada procitalo vise od 90 osoba ali zato sto znam sta su to muke sa zdravljem vrsim ovo dopisivanje clanka u nadi da ce mozda nekom citaocu bar malo pomoci!

-Proslo je poprilicno vremena a nije bilo strucnih odgovora tako da sam se juce uputio u BG na jednu privatnu kliniku (3000din komplet uroloski pregled sa ultrazvukom) i evo sta mi je tamosnji urolog rekao:
-Zbog uocenog manjeg crvenila na glansu tretman sa tridern nast 2x1 dnevno 5 dana posle ispiranja cajem od kamilice.
Iznenadio se kada je video da ni na jednom od 10-tak brisa uretre nije trazen ni radjen test na chlamidiju,mikroplazmu i urinoplazmu tako da mi je dao da izvrsim te nalaze. I kao zadnje ako su ti nalazi negativni nevidi drugog resenja nego da se izvrsi cirkoncizia tako da glans ostane uvek suv.
Odgovori