crvenilo i svrab na kozi

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99, goranai

Odgovori
kuzmanKG
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Jun 21, 2012 2:18 pm

crvenilo i svrab na kozi

Post od kuzmanKG »

Dakle ovako, imam crvenilo i svrab na kozi ( predeo oko cvara tj. iznad i spod cmara) i posetio sam dermatologa i on mi je dao uput za analni bris ( bakterioloski i mikroloski pregled ). Na rezultatu mi kaze da je pronadjena Streptococcus beta haemolyticus grupe A ( bakterioloski pregled) a na mikroloskom mi nije nista pronadjeno. E sad dermatolog mi je prepisao da koristim Stanicid mast i Eozin, ali posto Stanicid nema da se nadje nigde onda mi je dala umesto njega Hlorafenikol 5%. E sad mene zanima da li je Hlorafenikol adekvatna zamena i da li postoji jos neka mast koja mi moze pomoci?

Nisam spomenuo da sam svrab imao pre 4-5 meseci i tad sam koristio Eozin 2% i Triderm, a posle toga Obitin. (prilikom prve pojave svraba nisam radio analne briseve)
x3x
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Maj 12, 2012 1:57 am
Kontakt:

Re: crvenilo i svrab na kozi

Post od x3x »

farmaceuti . com pa pitaj
w ww. aloeverasrbija . com - proizvodi od aloe vere za imunitet, prirodna kozmetika itd
Odgovori