Morton neuroma

Deo Foruma za sva pitanja iz oblasti oboljenja, traumatskih stanja, tumorskih procesa na koštanom sistemu. Diskusije o ortopedskim hirurškim stanjima, degenerativnom reumatizmu, akutnim i hroničnim oboljenjima koštanog ili zglobnog dela lokomotornog aparata. Saveti o primeni fizikalnih procedura i kineziterapije.

Moderatori: vlada99, ModeratA, moderato

Odgovori
Somsa
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Jun 05, 2009 1:03 pm

Morton neuroma

Post od Somsa »

Meni je zaista iznenadjujuce da ne postoji tema koja se bavi ovim oboljenjem i izvinjavam se sto necu opisivati detaljno sta je (ja sam laik), ali bih vas zamolio za savet kako umanjiti otok i bol "kod kuce", a bez NSAIDs lekova.

Trenutno sam u inostranstvu i mislim da moje osiguranje ne pokriva ovakve tegobe, pa bi mi neki savet mnogo znacio jer se necu vratiti u Srbiju pre oktobra, a ovde na poslu provodim bar 8h na nogama....

Ukratko, kako ja shvatam, Morton neuroma je oboljenje nerva u stopalima koje prouzrokuje nagnjecenje nerva od strane odredjenog ligamenta. Najcesce se javlja izmedju 3. i 4. prsta, ali i izmedju 2. i 3. Izmedju ostalih prstiju je vrlo retko. Takodje, ne moze dovesti do tumora, ali simptomi su vrlo bolni i neprijatni. Ne bih ulazio u detalje, nisam strucan, neko sa malo vise znanja moze slobodno da nastavi.

Slobodno prokomentarisite i nacine lecenja. Ja sam upoznat sa injekcijama kortizona i operativnim lecenjem (o kome intenzivno razmisljam poslednjih mesec dana). Verujem da bi i drugima koristilo.

Ako neko ima bilo kakva iskustva, neka slobodno podeli sa nama ostalima.

PS. Jedno od iskustva operativnog lecenja mozete procitati na sledecem linku: [url]http://blog.chrisfreeland.com/2010 ... ry-or.html[/url]. Imajte na umu da nisu sva iskustva ovako pozitivna. Takodje, post-operativni period je (iz moje perspektive) vrlo dug. Pacijentu iz pomenutog linka je trebalo 5 meseci da prodju posledice operacije....
Odgovori