Cista na testisu
Moderatori: vlada99, moderato, admin, Vragolasta Amfibija, Dr.VinkaVukotic
Cista na testisu
Pre godinu dana pojavio mi se bol u donjem delu stomaka. Otisao sam kod urologa i on mi je napipao cistu na levom ili desnom testisu ne secam se. Mislim da je rekao da je hidrocela. Dao mi je da pijem panklav 10 dana i onda opet da idem na kontrolu. Kada sam otisao na kontrolu a jos prethodnog dana me vise nije bolela i on je rekao da nemam cega da se brinem ako ne boli i ne smeta. Ali 3 meseca kasnije pojavila se nova na drugom testisu ali nije bolela od pojavljivanja. I dan danas su tu obe ciste ali ne osecam bol. E sad da li je to opasno sto su jos tu ili nije da znam? Da li postoji opasnost od necega?? Hvala unapred za pomoc!
Ivan
Re: Cista na testisu
Ti si imao upalu pasemenika, zato ti se javila hidrokela, zato ti je najverojatno doktor prepisao antibiotik. Ja sam imao upalu pasemenika i simptomatsku hidrocelu, kad je upala prosla, hidrocela se skoro povukla, ali ostao je mali deo, kad sam bio na kontrolu na ultrazvuku urolog je napisao da nema slobodne tecnosti pod tunikama. Kao u fizioloskim granicama e.
Najbolje je da otides do urologa, da te pregleda i da ne mislis vise na to.
Inace taka mi doktor pricao da hidrocela ako je uzrokovana upalom moze se povuci spontano, ili ako pravi probleme u vidu da se uvecava, pritiska neke strukture testisa ili se javlja bol, onda se resava sa hirurskim zafatom i vise se ne javlja. Pricao mi je da neki izbegavaju operaciju, dok ne naprave decu...
Najbolje je da otides do urologa, da te pregleda i da ne mislis vise na to.
Inace taka mi doktor pricao da hidrocela ako je uzrokovana upalom moze se povuci spontano, ili ako pravi probleme u vidu da se uvecava, pritiska neke strukture testisa ili se javlja bol, onda se resava sa hirurskim zafatom i vise se ne javlja. Pricao mi je da neki izbegavaju operaciju, dok ne naprave decu...
Re: Cista na testisu
Nisam ti to reko, nego sam ti dao svoje iskustvo. Ja ni sam doktor, i da sam doktor ne bi mogao bez pregleda da postavim dijagnozu.
Idi kod urologa!
Idi kod urologa!