MOŽE LI SOKOVNIK DA SAMELJE SIROVU CVEKLU I ŠARGAREPU?

Saznajte sve o nutritivnim svojstvima namirnica koje koristite, podelite svoja iskustva o popularnim dijetama, preparatima, namirnicama, napicima.

Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99

Odgovori
nina.bgd
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Apr 13, 2006 4:26 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

MOŽE LI SOKOVNIK DA SAMELJE SIROVU CVEKLU I ŠARGAREPU?

Post od nina.bgd »

Preporučeno mi je zbog manjka gvoždja da napravim u sokovniku sok od isključivo sirove cvekle i šargarepe.
Planiram da kupim sokovnik, ali su mi mnogi rekli da sokovnik ne može da melje tako tvrdo povrće ili voće. Jedan prodavac je rekao da bi jedan Philips blender sa cediljkom od 800W koji košta 12.000 din. trebalo da može da obavi taj posao.
Da li neko ima iskustva sa sokovnicima, kupila bih ga samo zbog cvekle i šargarepe jer mi je dosadilo da ih prvo rendišem pa cedim rukama, a i ruke se oboje.
Hvala unapred na svakom odgovoru!
gocam
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sre Okt 12, 2005 3:35 pm

Post od gocam »

Pa moj Mulineov sokovnik može, jedino što cvekla ako je starija mora da se isecka na kockice stranice otprilike 1 cm, a mlađa može i samo na pola. Šargarepa ide cela.

A mnogi hvale i Jack LaLanne Power Juicer, kod njega ništa ne mora da se secka.
gocam
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sre Okt 12, 2005 3:35 pm

Post od gocam »

P.S. Ja sam protiv anemije pila sok od šargarepe, cvekle, jabuke i limuna i zaista deluje!!!
ana2
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Jul 24, 2006 7:11 pm

Post od ana2 »

Mi smo pre nekoliko meseci kupili sokovnik Clatronic (bio je najjeftiniji, oko 1600 din). Pravila sam u njemu sok od cvekle i šargarepe, samo što cveklu treba isekati na manje kockce.
vowel
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Jan 11, 2006 3:35 am
Kontakt:

Post od vowel »

clatronic je bio nekih 2000 din
muline-ov negde izmedju 5 i 6000 din u zavisnosto od prodavnice.

jednako su ostri i jednako dobro cede, s tim sto ovaj jeftiniji nema podesavanje vec stalno radi na najjacem rezimu, pa ponekad izleti neki istanjeni komadic sa strane, u posudu sa otpacima, a ne iscedi se, tako da je moguce da ovaj skuplji koji procenat vise iscedi, ali to je bitno mozda ako mislis da cedis 100 kilograma.
najbolje je pomesati sargarepu sa jabukom i cvelom, a konumirati odmah, jer npr. jabuka potamni, oksidise jako brzo. cedio sam i breskve, ekstra su, kao gusti sok. moze i kupus da se isdedi.
samo posle cedjenaj operi tih par delova sto se skidaju, jer se usmrde ako ostanu.

sokovnik je obavezan za svako domacinstvo, jer nikako se ne moze meriti 100% prirodno sa sokovima iz prodavnice koji su navodno 50% voce, a koji nisu ni za...
Wonder laboratorije prave izvrsne proizvode i prodaju ih po fer cenama. Najnižim mogućim! Provereno stižu poštom iz USA.
pieta
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Čet Sep 01, 2005 12:33 pm

Post od pieta »

Ja sam imala Fe oko 7 i tahikardiju koja mi je strasno smetala.Doktorka mi je prepisala FERUM LEK (SLOVENIJA),pila sam 3 meseca 1x1 i sada mi je 14.5 i super se osecam!Naravno prvo kod lekara pa po terapiju.Ovo je samo moje iskustvo.Za sve koristim BOSH i on je za mene neprevazidjen jer ako moze da pravi busilicu za beton moze i blender za cveklu.
flower
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Apr 18, 2006 1:13 pm

sokovnik

Post od flower »

Ja sam upravno zbog cvekle kupila sokovnik Braun. Odlican je. Cijena je 80 eura. Ne moram cveklu da sjeckam na sitne komadice, vec na velicinu koja moze da prodje kroz otvor. Jednu cveklu isjecem na 3-4 dijela i to je dovoljno.
Inace sam imala problem sa anemijom. Pila sam svako jutro cveklu, asrgarepu, jabuku i narandzu i za 3 mjeseca je Fe bio 17 a hemoglobin 136. Prestale su glavobolje koje su prije bile jako ceste. Pila sam i heferol kapsule, ali mislim da je cvekla najvise pomogla. Preporucuje se i dosta crvenog mesa.
danijel_86
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Jan 09, 2007 6:10 pm

Post od danijel_86 »

ja sok pravim tako sto prvo:
izrendam cveklu rendom. Onda to dobro prokuvam.
i na kraju sve to izgnjecim gnjecilicom za chvarke.
Nadam se da sam bio nekom od pomoci
pozdrav
pieta
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Čet Sep 01, 2005 12:33 pm

Post od pieta »

Pa to vise nije cvekla! Ti joj unistis sve vitamine i minerale. Cvekla se jede sirova i nikad sama nego sa jabukom idr.
biberče
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Jan 28, 2007 12:07 am

Post od biberče »

I ja u Clatronic-om sokovniku, onom najprostijem, muljam svašta.Kupila sam ga po savetu drugarice.Odličan je.Cedim i cveklu, i šargarepu, i jabuke, i južno voće kad poželim, samo je potrebna mala priprema oko ovog tvrđeg da ga isečem na štapiće.Meni ne smeta taj trud.
Izuzetno sam zadovoljna kako radi.

A što se tiče popravljanja vrednosti gvožđa, a i boljeg ukusa, u taj sok (cvekla, šargarepa) nacedi ili izmiksaj jedan limun.Vitamin C pomaže resorpciju, tj preuzimanje gvožđa.
Ne bira lepota u koga ćemo se zaljubiti,
već ljubav bira ko će nam biti lep!
adja
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Okt 11, 2006 8:03 am

Post od adja »

Upravo sam i ja kupila bosch-ov sokovnik strava je kostao je 90evra ali cedi sve pa i cveklu...ja sam zadovoljna. Da li neko mozda zna neki recept za sok od povrca neka napise.Unapred hvala!!!
flower
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Apr 18, 2006 1:13 pm

Post od flower »

Ja najcesce pravim sok od 1 cvekle, 1-2 sargrepe, 1 jabuke i dodam komadic celera ponekad. Nekada ne stavim celer, a dodam narandzu.
Drazen
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Mar 29, 2006 10:26 am

Re: MOŽE LI SOKOVNIK DA SAMELJE SIROVU CVEKLU I ŠARGAREPU?

Post od Drazen »

Imam Vervita Hurom sokovnik i oduševljen sam. To je sokovnik nove generacije koji koga zovu i spori sokovnik, on presuje polako sok iz voća i povrća i time dobijamo 6 puta više vitamina C! Sa sokovnikom cedim sok iz zeleniša a može da se pravi i mleko od orašastih plodova, na primer mleko od soje ili badema.
Lako se održava, i čisti samo na kraju dana.
Drazen
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Mar 29, 2006 10:26 am

Post od Drazen »

Evo linka kako radi.
http://www.youtube.com/watch?v=1fOIzeS2FR8

Šargarepa i cvekla su idealne za pravljenje sokova u VerVita sokovniku.
Jova988
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Jun 07, 2012 1:38 pm

Post od Jova988 »

Ja ne koristim skovnik, ali moj komšija ima neki manji sokovnik i koliko znam većinu voća i povrća može da koristi.
Odgovori