MOŽE LI SOKOVNIK DA SAMELJE SIROVU CVEKLU I ŠARGAREPU?
Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99
-
- Novi član
- Pridružio se: Čet Apr 13, 2006 4:26 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
MOŽE LI SOKOVNIK DA SAMELJE SIROVU CVEKLU I ŠARGAREPU?
Preporučeno mi je zbog manjka gvoždja da napravim u sokovniku sok od isključivo sirove cvekle i šargarepe.
Planiram da kupim sokovnik, ali su mi mnogi rekli da sokovnik ne može da melje tako tvrdo povrće ili voće. Jedan prodavac je rekao da bi jedan Philips blender sa cediljkom od 800W koji košta 12.000 din. trebalo da može da obavi taj posao.
Da li neko ima iskustva sa sokovnicima, kupila bih ga samo zbog cvekle i šargarepe jer mi je dosadilo da ih prvo rendišem pa cedim rukama, a i ruke se oboje.
Hvala unapred na svakom odgovoru!
Planiram da kupim sokovnik, ali su mi mnogi rekli da sokovnik ne može da melje tako tvrdo povrće ili voće. Jedan prodavac je rekao da bi jedan Philips blender sa cediljkom od 800W koji košta 12.000 din. trebalo da može da obavi taj posao.
Da li neko ima iskustva sa sokovnicima, kupila bih ga samo zbog cvekle i šargarepe jer mi je dosadilo da ih prvo rendišem pa cedim rukama, a i ruke se oboje.
Hvala unapred na svakom odgovoru!
-
- Novi član
- Pridružio se: Sre Jan 11, 2006 3:35 am
- Kontakt:
clatronic je bio nekih 2000 din
muline-ov negde izmedju 5 i 6000 din u zavisnosto od prodavnice.
jednako su ostri i jednako dobro cede, s tim sto ovaj jeftiniji nema podesavanje vec stalno radi na najjacem rezimu, pa ponekad izleti neki istanjeni komadic sa strane, u posudu sa otpacima, a ne iscedi se, tako da je moguce da ovaj skuplji koji procenat vise iscedi, ali to je bitno mozda ako mislis da cedis 100 kilograma.
najbolje je pomesati sargarepu sa jabukom i cvelom, a konumirati odmah, jer npr. jabuka potamni, oksidise jako brzo. cedio sam i breskve, ekstra su, kao gusti sok. moze i kupus da se isdedi.
samo posle cedjenaj operi tih par delova sto se skidaju, jer se usmrde ako ostanu.
sokovnik je obavezan za svako domacinstvo, jer nikako se ne moze meriti 100% prirodno sa sokovima iz prodavnice koji su navodno 50% voce, a koji nisu ni za...
muline-ov negde izmedju 5 i 6000 din u zavisnosto od prodavnice.
jednako su ostri i jednako dobro cede, s tim sto ovaj jeftiniji nema podesavanje vec stalno radi na najjacem rezimu, pa ponekad izleti neki istanjeni komadic sa strane, u posudu sa otpacima, a ne iscedi se, tako da je moguce da ovaj skuplji koji procenat vise iscedi, ali to je bitno mozda ako mislis da cedis 100 kilograma.
najbolje je pomesati sargarepu sa jabukom i cvelom, a konumirati odmah, jer npr. jabuka potamni, oksidise jako brzo. cedio sam i breskve, ekstra su, kao gusti sok. moze i kupus da se isdedi.
samo posle cedjenaj operi tih par delova sto se skidaju, jer se usmrde ako ostanu.
sokovnik je obavezan za svako domacinstvo, jer nikako se ne moze meriti 100% prirodno sa sokovima iz prodavnice koji su navodno 50% voce, a koji nisu ni za...
Wonder laboratorije prave izvrsne proizvode i prodaju ih po fer cenama. Najnižim mogućim! Provereno stižu poštom iz USA.
-
- Stalni član
- Pridružio se: Čet Sep 01, 2005 12:33 pm
Ja sam imala Fe oko 7 i tahikardiju koja mi je strasno smetala.Doktorka mi je prepisala FERUM LEK (SLOVENIJA),pila sam 3 meseca 1x1 i sada mi je 14.5 i super se osecam!Naravno prvo kod lekara pa po terapiju.Ovo je samo moje iskustvo.Za sve koristim BOSH i on je za mene neprevazidjen jer ako moze da pravi busilicu za beton moze i blender za cveklu.
sokovnik
Ja sam upravno zbog cvekle kupila sokovnik Braun. Odlican je. Cijena je 80 eura. Ne moram cveklu da sjeckam na sitne komadice, vec na velicinu koja moze da prodje kroz otvor. Jednu cveklu isjecem na 3-4 dijela i to je dovoljno.
Inace sam imala problem sa anemijom. Pila sam svako jutro cveklu, asrgarepu, jabuku i narandzu i za 3 mjeseca je Fe bio 17 a hemoglobin 136. Prestale su glavobolje koje su prije bile jako ceste. Pila sam i heferol kapsule, ali mislim da je cvekla najvise pomogla. Preporucuje se i dosta crvenog mesa.
Inace sam imala problem sa anemijom. Pila sam svako jutro cveklu, asrgarepu, jabuku i narandzu i za 3 mjeseca je Fe bio 17 a hemoglobin 136. Prestale su glavobolje koje su prije bile jako ceste. Pila sam i heferol kapsule, ali mislim da je cvekla najvise pomogla. Preporucuje se i dosta crvenog mesa.
-
- Novi član
- Pridružio se: Uto Jan 09, 2007 6:10 pm
-
- Novi član
- Pridružio se: Ned Jan 28, 2007 12:07 am
I ja u Clatronic-om sokovniku, onom najprostijem, muljam svašta.Kupila sam ga po savetu drugarice.Odličan je.Cedim i cveklu, i šargarepu, i jabuke, i južno voće kad poželim, samo je potrebna mala priprema oko ovog tvrđeg da ga isečem na štapiće.Meni ne smeta taj trud.
Izuzetno sam zadovoljna kako radi.
A što se tiče popravljanja vrednosti gvožđa, a i boljeg ukusa, u taj sok (cvekla, šargarepa) nacedi ili izmiksaj jedan limun.Vitamin C pomaže resorpciju, tj preuzimanje gvožđa.
Izuzetno sam zadovoljna kako radi.
A što se tiče popravljanja vrednosti gvožđa, a i boljeg ukusa, u taj sok (cvekla, šargarepa) nacedi ili izmiksaj jedan limun.Vitamin C pomaže resorpciju, tj preuzimanje gvožđa.
Ne bira lepota u koga ćemo se zaljubiti,
već ljubav bira ko će nam biti lep!
već ljubav bira ko će nam biti lep!
Re: MOŽE LI SOKOVNIK DA SAMELJE SIROVU CVEKLU I ŠARGAREPU?
Imam Vervita Hurom sokovnik i oduševljen sam. To je sokovnik nove generacije koji koga zovu i spori sokovnik, on presuje polako sok iz voća i povrća i time dobijamo 6 puta više vitamina C! Sa sokovnikom cedim sok iz zeleniša a može da se pravi i mleko od orašastih plodova, na primer mleko od soje ili badema.
Lako se održava, i čisti samo na kraju dana.
Lako se održava, i čisti samo na kraju dana.
Evo linka kako radi.
http://www.youtube.com/watch?v=1fOIzeS2FR8
Šargarepa i cvekla su idealne za pravljenje sokova u VerVita sokovniku.
http://www.youtube.com/watch?v=1fOIzeS2FR8
Šargarepa i cvekla su idealne za pravljenje sokova u VerVita sokovniku.
Ja ne koristim skovnik, ali moj komšija ima neki manji sokovnik i koliko znam većinu voća i povrća može da koristi.