HIV...Pozitivan ili ne?

Seksualno prenosiva oboljenja i sva pitanja o njima na jednom mestu. Pitajte, savetujte, naučite ili edukujte o tegobama izazvanim polim bolestima. Naučite kako se zaštititi od seksualno prenosivih oboljenja i kako ih prepoznati.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
negativan0.1
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Mar 30, 2012 3:58 pm

HIV...Pozitivan ili ne?

Post od negativan0.1 »

Zdravo svima! Ovde sam kako bih podelio pricu sa Vama, koji lutate forumima I trazite odgovor, utehu, nadu. Ja jesam negativan na HIV, ali poenta moje price je da zelim da podelim svoje vreme potroseno na gubljenje zivaca, nervozu koju sam preziveo kako bi dosao do konacnog, hvala Bogu negativnog rezultata. Nadam se I znam da Vam puno moze pomoci, dati podrsku da ipak nije sve tako kao sto izgleda, jer I meni je trebao takav vid podrske.
Ovo je moja zivotna prica, koju mogu slobodno tako da nazovem, iako je trajala osam meseci.
Sunce, more, pesak, tuborg, dosta zabave I nista bez lepih devojaka. Moram da napomenem da se strogo drzim (da sam se strogo drzao) sigurnom odnosa, kondom pre svega. Upoznali se I prvo vece imali smo seksualni odnos. Poceli smo bez kondoma, da bi ga naknadno stavili. Seks ko seks, lepo vama lepo nama. Pozdravili se I rastali. Sutradan sam osetio peckanje I svrab ispod glavica, mislio sam procice, ali presudan trenutak je bio kada sam pomislio da devojka sa kojom sam imao odnos ima HIV I da je pozitivna. Nisam smeo sebi da dozvolim to razmislajnje, zato sto znajte, uglavnom sve polazi iz glave. Onako kako mislis, takav ti je zivot. Par meseci po povratku sa letovanja poceo sam vezu sa predivnom devojkom. Koristili smo kondom kao zastitu, ali ipak kod devojke su se pojavili HPV kondilomi (polna bolest koja se prenosi I koriscenjem kondoma) na svu srecu ne oni zlocudni. Nismo trazili krivca, vec smo pristupili lecenju. Nakon mesec dana kondilomi su hirurski uklonjeni, bilo je veoma bolno, jeste kostalo novca, ali celokupno zdravlje se narusava kroz nervozu koja Vas prati tokom lecenja a znamo da zdravlje nema cenu. Posle nekog vremena meni se pojavio Genitalni herpes u predelu glavica, koji sam uspesno izlecio za tri nedelje.
Kada imate jednu ili vise polnih bolesti, normalno je da se zapitate kako I odakle ste ih dobili, lutate forumima I pronalazite odgovor, da je Vas imunoloski sistem u padu I da se zbog toga javljaju bolesti. Navodi se da HIV virus igra glavnu ulogu kod pada imuniteta, pa I na kremama koje sam koristio pise da osobe obolele od HIV virusa veoma cesto oboljevaju od raznih bolesti.
Imao sam gnojnu anginu, uvecanje zlezde izmedju butina I testis, visoku temperaturu, znojio se, osecao svrab po celom telu, bio umoran, fizicki ne spreman gubio se I lutao forumima I UVEK SE SVE SVODILO NA HIV. Skupio sam hrabrost I uradio test. Napominjem da sam test radio nakon 19 nedelja od rizicnog kontakta. Taj dan I strah koji sam osecao nikada necu zaboraviti! Test se pokazao kao negativan. 0.8 (gde je vrednost <1 negativan I vrednost >1 pozitivan). Sve je bilo lepo tog dana, kao da sam se ponovo rodio. Da, uzivao sam I mesec dana kasnije. Opet sam osecao malaksalost, imao temperature, ali bio sam siguran u svoj rezultat.
Kada covek sumnja u svoje zdravlje, kada misli da je zarazen bolescu kao sto je HIV, onda je svaka promena na telu sumnjiva, I pitamo se zasto tako??? Jesam smrsao, imao alergiju, I sumnja se vratila…primetio sam promene na jeziku jedna velika tackica I oko nje vise sitnih I da mi je jezik konstantno bele boje. Uradio sam bris I otkrio oralnu bolest Kandidu. Dobio sam preporuku iz apoteke da pocnem sa terapijskim lecenjem, koriscenjem Origano lista. Prodaje se u obliku caja koji se pije, vode sa kojom se ispire grlo I kapi koje se rastvaraju u vodi. Izabrao sam Caj.
Vraticu se na simptome. Sve vreme su me je pratila povremena temperatura, retka stolica, svrab u predelu butin, neke bubuljice na glavi, sumnjao sam u svoju kilazu, jesam I smrsao malo. Opet ista prica, ista sumnja me je mucila danima, nedeljama. Secao se testa na HIV I poceo da sumnjam u rezultat. Znao sam da necu naci mira sve dok ne uradim, ponovim test. Sada sam vec test radio 32. nedelje nakon “rizicnog kontakta”. Opet smo prolazili kroz isto. Priznajem da sam manje strahovao, nego prvi put, ali verujte, kad god bi sebi rekao “nemas, nisi pozitivan” opet sam u glavi imao recenicu, “a zasto onda svi oni simptomi, I bolesti” Simptomi koji su se javljali kod mene, jesu oni isti koje imaju ljudi oboleli od HIV. Taj dan, cekajuci rezultate, mislio sam o svemu sta mogu, I sta mi zivot daje ako sam negativan, ako nemam virus. A na pomisao da sam pozitivan, sve bi stalo… Pa da, ovaj tekst je ideja nastala tog dana, ideja da podelim sa svima vama svoje iskustvo I brigu, da naucite na mojim greskama I ne nervirate sebe, ne umisljate, vec zdravo razmisljate.
Cekao sam 19h, kako su mi rekli iz klinike gde sam dao uzorak. Nikada u zivotu se nisam osecao tako lose nego trenutka kada sam otvorio mail. U tom trenutku, vi ne znate gde se nalazite ni sta vas je snaslo, gledate, a ne vidite, mesate brojeve….vidim rezultat 0.1 ne znam sta to znaci, vicem negativan, negativan…da  osmeh je tu na mom licu, zovem kliniku da se opet informisem telefonom, da tako je, negativni ste na HIV. Zahvaljujem Bogu, kuvam kafu, palim cigaretu. Da, svet je opet nasmejan…

Ljudi, zelim da Vam kazem, da sam ja veoma pozitivna licnost, zelim da znate da nikome ne zelim zlo, da svima pomazem koliko mogu. Da imam predivnu devojku koja je bila velika podrska I koja je ostala uz mene, takodje, puno snage sam nasao u veri. Dve stvari su me odrzale. Devojka I vera u Boga. Ali znajte, nisam vernik samo “kada treba”, nisam vernik koji se moli samo kada je tesko…..molim se svakoga dana u veru koja me odrzala, molim za svoje zdravlje, I zdravlje drugih.
NAUCITE DA KONDOM NIJE SIGURNA ZASTITA I DOBRO UPOZNAJTE, PROCENITE OSOBU PRE NEGO STO STUPITE U SEKSUALNI ODNOS.
AMIN
Johnny23
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Feb 13, 2012 4:31 pm

Re: HIV...Pozitivan ili ne?

Post od Johnny23 »

Alal vera brate
Atomium
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Avg 02, 2011 8:49 pm