Svrab oko anusa
Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99, goranai
Svrab oko anusa
Da li neko moze da mi pomogne. Vece skoro godinu dana ima svrab oko anusa, isao sam kod hirurga, dao mi je Faktu mast, ali nije mi pomogla. Nemam krvarenje. Ali svrab me ubi. radio sam sve analize sto se tice stolice i svi su negativni.
-
- Novi član
- Pridružio se: Sub Mar 17, 2012 6:11 pm
Re: Svrab oko anusa
Perianalni svrabež (lat. pruritus perianalis), javlja se u predelu čmara i najčešće je uzrokovan;
crevnim parazitima,
sastojcima hrane
nepravilnom ali i preteranom higijenom čmara,
bolestima čmara i završnog creva (hemoroidi, tumori, zapaljenski procesi …)
seksualnim izopačenostima.
crevnim parazitima,
sastojcima hrane
nepravilnom ali i preteranom higijenom čmara,
bolestima čmara i završnog creva (hemoroidi, tumori, zapaljenski procesi …)
seksualnim izopačenostima.
Moje pitanje je sta da radim dalje?
-
- Novi član
Ko zna sta moze da bude uzrok?!Redom kreni od ispitivanja stolice na crevne parazite,zatim dermatolog,odredjivanje eventualnog prisustva bakterija i/ili gljivica...Budi uporan.
Sto se tice parazita, to sam vec radio, ok je.Jedino kod dermatologa jos da idem. Pojma nemam, tako sam se smorio, uzas.
-
- Novi član
Onda kod koznog da vidi on sta je u pitanju,mozda eventualno bris ce ti traziti da uradis.Idi u ponedeljak sto pre da ti da neku kremu ili mast da mazes i to ce te brzo proci.A Faktu je za hemoroide tako da neznam zasto si to koristio.
lekar opste prakse me uputio kod hirurga, on mi je dao faktu, kao to su hemoroidi. meni faktu uopste nije pomogala.Sem jakog svraba nisakve druge simptome nemam.