Svrab oko anusa

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99, goranai

Odgovori
ralecrni
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Jun 16, 2012 5:21 pm

Svrab oko anusa

Post od ralecrni »

Da li neko moze da mi pomogne. Vece skoro godinu dana ima svrab oko anusa, isao sam kod hirurga, dao mi je Faktu mast, ali nije mi pomogla. Nemam krvarenje. Ali svrab me ubi. radio sam sve analize sto se tice stolice i svi su negativni.
fisherkrko
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Mar 17, 2012 6:11 pm

Re: Svrab oko anusa

Post od fisherkrko »

Perianalni svrabež (lat. pruritus perianalis), javlja se u predelu čmara i najčešće je uzrokovan;

crevnim parazitima,
sastojcima hrane
nepravilnom ali i preteranom higijenom čmara,
bolestima čmara i završnog creva (hemoroidi, tumori, zapaljenski procesi …)
seksualnim izopačenostima.
ralecrni
Novi član
Novi član

Post od ralecrni »

Moje pitanje je sta da radim dalje?
fisherkrko
Novi član
Novi član

Post od fisherkrko »

Ko zna sta moze da bude uzrok?!Redom kreni od ispitivanja stolice na crevne parazite,zatim dermatolog,odredjivanje eventualnog prisustva bakterija i/ili gljivica...Budi uporan.
ralecrni
Novi član
Novi član

Post od ralecrni »

Sto se tice parazita, to sam vec radio, ok je.Jedino kod dermatologa jos da idem. Pojma nemam, tako sam se smorio, uzas.
fisherkrko
Novi član
Novi član

Post od fisherkrko »

Onda kod koznog da vidi on sta je u pitanju,mozda eventualno bris ce ti traziti da uradis.Idi u ponedeljak sto pre da ti da neku kremu ili mast da mazes i to ce te brzo proci.A Faktu je za hemoroide tako da neznam zasto si to koristio.
ralecrni
Novi član
Novi član

Post od ralecrni »

lekar opste prakse me uputio kod hirurga, on mi je dao faktu, kao to su hemoroidi. meni faktu uopste nije pomogala.Sem jakog svraba nisakve druge simptome nemam.
Odgovori