Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.
Posto ne postoji forum "oftamologija" (bar ga ja nisam videla), postavicu vama ovo pitanje:
da li je neko koristio sociva u boji, da li tamne oci (braon) zaista mogu da budu svetle npr. zelene, posto sam negde cula da takva sociva imaju velik ucinak na svetle oci, dok tamne promene boju za samo oko dve nijanse. I, naravno koja je cena?
Naravno da mogu biti svetle samo ne toliko kao nekom ko vec ima svetle oci. Nisam ih nosila, (rado bih ), ali sam se raspitivala o ceni, trajanju i bojama. Ja imam smedje oci, htela sam plava ali su mi preporucili zelena i rekli mi da mogu da se isprobaju i ostale boje(kako vec ne znam, ali sigurno ne na klasican nacin). U mom gradu nude samo kratkotrajna sociva koja traju 3 meseca i cena im je oko 4000 din, naravno ima svih boja. Mada, ja bih nesto dugotrajnije, malo mi je mnogo da platim toliko i da ih samo toliko kratko nosim. Ne znam odakle si, ali ako zivis u N. Sadu ili u Bg. sigurno ces naci dugotajna u svim bolje opremljenim opticarskim radnjama, e sad za cenu ne znam. Ako otkrijes nesto novo javi mi.
ja sam koristila sociva u boji. imam tamno braon oci, i mene je zanimala promena na plavo *(zelena me nisu zanimala).
imas razlicite trajnosti - od mesec dana, do godinu dana. naravno, od toga zavisi i cena. ova za mesec dana su otprilike 1500 din za par, a za godinu dana valjda 100 eur (za ovo me ne drzi za rec).
uz uslov da ti prijaju oku, da mozes da se naviknes na nosenje, mogu stvarno stvoriti lep efekat. ja sam nosila siva, koja su stvarno davala svetlu nijansu oku. tacno, to nije bilo plavo oko, ali je bilo prilicno svetlo, i veoma efektno. ok, naravno, siva malcice neprirodno izgleda, mada zavisi od nijanse tvog oka. plava vise deluju kao teget, mada ima efekta - nije oko svetlo, ali jeste plavo, i daju neku "mekocu" pogledu.
Mozes postici bilo koju nijasu... ma sta god pozelis... ali ne sa ZAOSTALOM ponudom sociva koji su prisutni u Srbiji... jedna jedina rec boze me sacuvaj kao da zivimo u zaboravljenom delu svemira...
Sa zelenim bojamo koje su u ponudi ovde kod nas na braon oci bas i ne ali prelepu tamno zelenu svakako...