Da li su mi bubrezi uredu

Pravo mesto za diskusije u vezi sa urinarnim traktom i zdravljem muških polnih organa. Podelite svoje tegobe, pitanja, savete, dileme sa urolozima, seksolozima i lekarima opšte prakse.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, Vragolasta Amfibija, Dr.VinkaVukotic

Odgovori
joldicka
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Mar 01, 2006 2:04 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Da li su mi bubrezi uredu

Post od joldicka »

Radila sam analizu urina, posto mi je prilikom dve prethodne analize bilo hemoglobina u urinu. Nisam imala nikakvih ttegoba do pre 20 dana kada sam osecala bol u ledjima otprilike u predelu bubrega. Ponovila sam analizu urina i sada nemam hemoglobin ali mi je urin zamucen, leukociti su: 4-6, Epitelne celijue: 8-10, imam i nekih kristala; Ca-oxalata i dosta vlaknastih sluzi, urea, creatinin, fibrinogen, ALT, ASt su uredu kao i sedimentacija koja je 14. Molim vas da mi kazete u cemu je ovde problem, odnosno sta moze da bude, posto mi je doktorica na odmoru, a ja nemam pravo da menjam doktora u studentskoj ordinaciji.
Super
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Jun 17, 2006 4:38 pm

Post od Super »

ewo ja da ti dam moj primer...
otisao sam da dam dobrovoljno krv i ustanovili visok pritisak.
na kraju se ispostavilo da imam upalu bubrega..
a nemam nikakve tegobe, niti osecam taj pritisak i nikakav bol.
tako da ti ja preporucujem da odes kod nekog dokrota i posavetujes se sa njim...
Filip
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Dec 04, 2005 11:31 pm

Post od Filip »

joldicka, da li ima nekih bakterija u urinu i da li je rađena urinokultura?
To deluje kao neka blaga upala (kao neka granica za leukocite je 5), a može da bude i pesak (ta sluz kao posledica iritacije kristalima i Ca oxalat).
Ako urinokulture budu sterilne onda možeš da sačekaš da se doktorka vrati sa odmora, ali verovatno će da ti treba i jedan UZ bubrega.
Internet ne sme da bude zamena za posetu lekaru!
joldicka
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Mar 01, 2006 2:04 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od joldicka »

Hvala na odgovoru, sutra idem da uradim urino kulturu pa cu da javim, nadam se da nije nista ozbiljno.
Odgovori