Pravo mesto za diskusije u vezi sa urinarnim traktom i zdravljem muških polnih organa. Podelite svoje tegobe, pitanja, savete, dileme sa urolozima, seksolozima i lekarima opšte prakse.
Решиће се то само. Ја сам имао благу фимозу и одједном нестала. Без проблема навлачим па враћам. Пре нисам могао.
Пробајте са вежбама за почетак. Ако то не помаже онда право рез рез
imam 34 godine imam fimozu bio sam kod dva urologa,i obadva su mi rekli da bi trebao da se obrezem ja sam protiv toga,mislim da se sve to da prirodnim putem resiti,mozda kod starijih malo teze,moje pitanje za dr.glasi zasto nemci vec od 90tih godina koriste raznorazne steriodne masti za elasticnost koze,a kod nas jos uvek pod noz? zasto se kod nas neprodaju ili nepredloze takva vrsta terapija?
da, kod starijih jeste teze...zavisi naravno od stepena fimoze i izgleda kozice kod vas...
i nije kod nas nista drugacije, fimoza se kod odraslih u najvecem broju slucajeva resava hirurski...ako su vec dva lekara nakon pregleda to isto preporucila nema razloga sumnjati, verovatno bi to u vasem sluaju bilo jedino efikasno resenje...mazanje krema bilo bi samo odlaganje resenja problema, verovatno bi opet na kraju dosli do cirkumcizije...nemojte da se mucite sa fimozom i odugovlacite, zaista se lako i brzo potpuno resava cirkumcizijom...oporavak je brz, imate veliku temu o tome...sto se tice pitanja iz drugog posta zavisi od same kozice i stepena fimoze, pored klasicnog obrezivanja tu su i postedne intervencije, ako je u vasem slucaju to izvodljivo...
Dugo sam u pitanju i nedoumici...92 sam godiste... Problem je u tome da dok nemam erekciju kozica mi prekriva skoro ceo glavic i duza je od duzine penisa... Mogu da je prevucem do ispod glavica uz odredjenu dozu neprijatnosti mozda bih i upotrebio rec "blagi bol".Takodje i tokom erekcije.Pri erekciji mogu da spustim kozicu ispod glavica ali kako polako gubim erekciju naborava se koza ispod njega i kao da se stvori prsten od nabora koze ili mozda i ... Ne vraca se u prvobitan oblik nego moram da vratim preko glavica kozu...Inace sticem utisak da je razlika obima kozice formirana oko glavica (ispod ili iznad njega) uza od obima istog.Glavic mi je jako osetljiv i dosta je me uplasilo par postova koje sam procitao! Mozete li mi pomoci i odgovoriti na pitanje da li je sve ovo normalno i da li je to fimoza?Da li ima potrebe za lecenjem ili intervencijom? Izvinte na dugom tekstu.Pokusavam Vam pribliziti svoj problem...
radi se o fimozi...posto je blazeg oblika pokusaj prvo sa vezbom da rasiris kozicu (odgovarajucom tehnikom masturbacije), pa ako ne moze tako javi se onda urologu da se to resi...
posle tri meseca teske fimoze danas sam se ipak predao obrezivanju naravno sve sam pokusavau medju vremenu sa kremama i vezbama cak sam dobijao iz inostranstva kreme nista nije pomoglo..ovo je veliko olaksanje,svakome bi ipak preporucijo prvo da isproba prirodnim putem..
da li neko zna da li steroidne masti zaista pomazu kod nemogucnosti ni u opustenom stanju da se prevlaci kozica? sta da radim sa fimozom u srednjim sa godinama 30???
tesko da ce tu steroidne kreme pomoci...fimoza se lako i brzo resava, treba uraditi cirkumciziju, javi se urologu, nema razloga da to trpis dalje i odlazes resavnje...
da vas pitam nesto,ja takodje imam problem sa fimofizom,primetio sam problem pre 1. godinu,ali imam 13 godina,pa neznem dali da idem na operaciju,ili da sacekam jos,sta da radim,molim vas odgovorite mi!!
i da,prosle godine me drugarica sutnula u jaja dok sam trcao,i sada mi je levo jaje malo vece od desnog,pa sta da radim,dali je potrebna neka operacija ili sta???
i koliko da cekam,ili mogu to odmah?
odgovorite mi na email!! [email protected]!
sto se tice fimoze sto je pre resis to bolje...najbolje je da odes na pregled da se vidi koliki je stepen suzenja i na koji nacin se to moze srediti...bolje je svakako srediti pre nego sto odrastes i dodje vreme za neke stvari...
sto se tice testisa mora se to pogledati da bi se znalo da li je sve u redu, tako da ti svakako savetujem da odes na pregled i zbog jednog i zbog drugog, zasto da brines bespotrebno kad vec pregledom sve lako moze da se ustanovi...