Pozdrav svima!!!
vidim da neki imaju problema sa kvrzicom koja izgleda ko plik to Vam nije kvrzica i nestat ce s vremenom...
a sa strane za one koje misle da im se pojavila kost nije kost nego kalus
citiram:posto su kod prijeloma osteceni krvni sudovi,stvaraju se hematomi koji ispunjavaju kostanu pukotinu i okolna tkiva...nakon 24 satarazvija se otok ,mnogokrvnost infiltracijama neurofila.proces obnavljanja pocinje proliferacijom iz okolnog tkiva i kostane srzi,a time pocinje stvaranje kalusa....izmeduju celija se taloze kolagena vlakna ,zatim hijalina supstanca....
kostano i hrskavicno tkivo biva stvoreno od osteoblasta i hondroblasta koji poticu od perioista.
SEDAM DANA NAKON POVREDE PRVOBITNI KALU POSTAJE CVRSCI I OZNACAVA SE KAO PROKALUS....
prokalus je SIREG PROMJERA OD POLOMLJENE KOSTI,a gustnina mu se povecAva zbog talozenja kalcija....
potrebno je dosta vremena da se suvisni kalus izgubi....
evo prijavila sam se zato jer sam i ja mislila da je kost..
panicarila sam bezveze ,i bila u stresu...
otisla kod doktora i reko mi da nema razloga za paniku i rekao da treba strpljenja da se kalus povuce...
najgore od svega na tom mjestu prije nisam nista imala i bila mi jos veca panika....
citala forume jos se vise zivcirala...
ljudi pisu gluposti na forumima a nitko od njih nije doktor...svaka cast iznimkama
MOJ SAVJET svima ako uoce nesto na nosu neka odu kod doktora koji ih je operirao na pregled jer svi na to imaju pravo....i bit ce mirniji sigurniji a nece dobit tisucu nagadanja nego jedan siguran odgovor....
pozdrav