Diskus hernija?
Moderatori: vlada99, ModeratA, moderato
Diskus hernija?
Zelim sve da vas pozdravim i nadam se da sam pogodio mjesto na koje postavljam ovo pitanje. Naime, imam 30 godina, fizicki sam aktivan i potreban mi je savjet i eventualna iskustva ako je neko imao sa necim slicnim. Prije nekih 2 mjeseca osjetio sam blagi bol u donjem ( lumbalnom ) dijelu kicme ali kako imam krivu kicmu i kako sam imao i prije slicne probleme nisam previse pridavao tome znacaj. U svakom slucaju javio sam se doktoru, a koji mi je rekao da je to od sjedenja i da ce proci. Nakon toga narednih 2 sedmice bol se pojacavala, a ja sam poceo da gutam brojne tablete ( diklofenak, rapten duo itd. ), a koji su ili malo ili nimalo ublazavali tu bol. Bol se pocela spustati u lijevi dio straznjice, i dole u lijevu nogu. Takođe, simptomaticno je da kada bih bio u pokretu bol bi prestala, poceo sam da sepam jer me je zatezalo u listu lijeve noge ali uglavnom dok bi bio u pokretu bola nije bilo. Medjutim, bol bi se javljala kada bih legao i umirio se, kada bi me san poceo hvatati tada bi poceli napadi koje nijedan analgetik nije mogao smiriti ( strasan bol u lumbalnom dijelu sa sredistem u lijevom dijelu zadnjice koji se siri prema bederu ) i to bi trajalo sat-dva i onda bi se smirilo. Nakon sto tako nekih 10-ak dana nisam spavao i u medjuvremenu se pojavio bol u lijevom testisu, kao i jedan ruzan osjecaj ( kao da je nazarena ili opecena koza testisa ), te slican osjecaj sa unutrasnje strane lijevog bedra ( blize testisima ), ja sam ponovo se javio doktoru, a koji me je uputio na slikanje lumbalnog dijela. Nalaz RTG slike kaze "Prikazane kostane strukture LS kicme, koja se nalazi u izravnatoj lordozi i sinistrokonveksnoj skoliozi, su primjerene mineralizacije. Prsljenska tijela odrzane visine, sa dublje utisnutim donjim pokrovnim plohama. I.v. prostori odrzane visine. Spina bifida na S1 segmentu. Prednja i zadnja interkorporalna linija neprekinutog kontinuiteta. Medjutim, postepeno se javljaju novi simptomi, prvo otezano mokrenje ( tj. potreno je da se napregnem da bih mokrio iako osjecam da u besici ima mokrace ), zatim uz to pocinje i otezana stolica ( prvo 3 dana je uopste nije bilo, da bi potom jedan dan je imao 10-ak puta i to po malo na taj nacin sto bih istu izbacio kada bih se jako naprezao da mokrim ), napominjem da je opet 2-3 dana nemam.Nakon ovoga, a moram primjetiti da dok su se pojedini simptomi javljali nisam imao problema sa erekcijikom niti sa sekusalnom odnosima, a koje sam i pored pomenutog stanja redovno upraznjavao. Medjutim, zadnjih par dana prvo sam izgubio erekciju, tj. ista se uopste ne javlja, da bi nakon dan-dva ista se vratila u nepotpunom stanju, ali bez mogucnosti eajkulacije ( postoji osjecaj ali samo sjeme se ne pojavljuje ).Naglasavam da mi je apetit uredan. nakon svega doktor me uputio neurologu koji u nalazu izmedju ostalog istice " org. neuroloski nalaz: lijevi rat ugasen ! LL poz. lijevo. PVM rigidna, skolioza torakalnolumbalnog dijela kicme. Dg. Hernia disci ? (klinicki ) lumboischialgia lat. sin. Isti me je uputio na magnetnu rezonancu, a koja je zakazana za sutra ujutro? Zanima me da li je neko imao slicna iskustva i koliko je ozbiljno ovo stanje? Unaprijed se zahvaljujem na odgovorima i izvinjavam na duzini ovog posta!
-
- Novi član
- Pridružio se: Ned Mar 13, 2011 12:39 pm
Re: Diskus hernija?
Nadam se da je sa vama sve proslo u redu??A evo mog slucaja,da vas malo ohrabrim.Covek (49 godina) koji je lezao u bolnici,krevet pored mene,posle operacije klasicne discus hernie je plakao 2 dana!!!Niko nije hteo da ga pita da li ga toliko sve boli,pa toliko place!!!Da bi nam se 3. dan sam poverio,da je plakao od srece,jer je ponovo imao erekciju!!Jer je poslednjih 3 godine,koliko je trpeo bolove od discus hernie,izgubio erekciju,bas kako ste vi naveli!!Pisite kako ste sada!!