Osteoporoza-nepodnosljivi bolovi u vratu

Deo Foruma za sva pitanja iz oblasti oboljenja, traumatskih stanja, tumorskih procesa na koštanom sistemu. Diskusije o ortopedskim hirurškim stanjima, degenerativnom reumatizmu, akutnim i hroničnim oboljenjima koštanog ili zglobnog dela lokomotornog aparata. Saveti o primeni fizikalnih procedura i kineziterapije.

Moderatori: vlada99, ModeratA, moderato

Odgovori
sabrinaS
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Maj 09, 2012 10:37 pm

Osteoporoza-nepodnosljivi bolovi u vratu

Post od sabrinaS »

Za pocetak imam imam 48 godina, sa 22 god su poceli prvi problemi sa kicmom. Javilo se krivljenje kicme, lecena na fizikalnoj godinama diklofenom za bolove u obliku tablete.Pre 15 god pocele su da pucaju kosti(noga pa stopalo) sve iz cista mira.Imam i okostavanje.U medjuvremenu lecena kod reumatologa, posle drugog loma poslata u Beograd, tamo uradjena DEXA i ustanovljena OSTEOPOROZA(2008.GODINE).Lecena sa aledronat, vigantol kapi, movalis, ideos.Tada je vec bila izgubljena gustina kostiju od 30%.Sa godinama sve veci bolovi u kicmenom delu i vratu.Od 03.04.2012. pojavio se nepodnosljiv bol u glavi i vratu, grcevi izmedju plecki, trnu ruke, povecan pritisak i vrtoglavica.Dobila sam 28 injekcija movalis, OHB12,nimulid i diklofen i zodol i uz to tablete midokalm i movalis.Posle svega toga nista bolje.UradjenRTG C i gornjeg dela th kicme.
Nalaz:RADIOGRAFIJA CERVIKALNE I TROKALNE KICME
Osteoporoza prikazanih kostano-zglobnih struktura.
Spondylosis et spondylarthrosis cervicalis.
Blaga destrokonveksna skolioza torakalne kicme.
Ocuvani su visinski promeri snimljenih prsljenova.
Takodje imam problema sa stitnom zlezdom HIPOTIREOZA- pijem LETROX 50mcg.
S obzirom na strucnost lekara(kao sto vidite)ja i dalje imam nepodnosljive bolove, pa Vas molim za savet sta da radim. :cry:
Odgovori