Vec tri godine lecim se od raka grlica materice, bez operacije, zracenjem, a nakon 2 godine i hemoterapija. U vreme hemoterapije pocinje da mi raste urea i kreatinin, a pre svih terapija je vec postojala hidronefroza. Nakon hemoterapije se smanjila na gradus I, ali sada je ponovo povecana na II/III i predlozena mi je ugradnja nefrostome pre mesec dana. Medjutim, ja sam htela prvo da se konsultujem sa svojim onkologom, jer su mi markeri jako uvecani i zelela sam pre ove intervencije da znam sta su dalji koraci u mom lecenju.
Evo, vec mesec dana pokusavam da zakazem pregled kod onkooga, i najzad sam, preko veze, uspela da zakazem za sledeci cetvrtak. Medjutim, nocas mi se desilo da nisam mogla da mokrim, iako je postojao nadrazaj, da bi u drugom pokusaju to uspelo, ali bukvalno kao da se nesto otcepilo i uz "eksploziju" sam izmokrila krv, cistu krv.
Da li je neophodno da odmah odem kod urologa, u hitnu sluzbu ili nesto drugo, ili mogu da sacekam cetvrtak i vidim sta dalje?
Napominjem da je MR pregledom utvdjeno da u besici postoji neki konkrament, pokusana je cistoskopija, ali lekar nije uspeo da udje u mokracni kanal, a to u besici nije ni spomenuo, tako da sada ne znam sta se nalazi u besici, a kraj mokracnog kanala na MR pregledu se ne vizualizuje.
Bolove nemam i cekam da zakazem ugradnju nefrostome i antegradne urografije.
Sta da radim?
Zastoj mokrace i krv
Moderatori: vlada99, moderato, admin, Vragolasta Amfibija, Dr.VinkaVukotic
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Pet Jul 01, 2011 3:34 pm
Re: Zastoj mokrace i krv
draga Ganadra,kako ste.
Trenutno nisam bas najbolje, iako sam uspela konacno da dodjem do moje dr nisam nista pametno saznala, jedino pozitivno je sto je trazila snimanje PET/CT pa se nadam, ako mi odobre, da cu konacno saznati sta se desava sa mnom. Relativno sam dobro fizicki, sem bola u preponi, koji se javio zadnjih nedelju dana i mislim da to nije dobar znak, ali necu nista unapred da panicim.
Na ovom podforumu niko ne odgovara, iako sam mislila da cu dobiti bar neko misljenje, jer je moja dr rekla da treba da potrazim jos neko misljenje urologa, pre nego sto se odlucim na ovakvu intervenciju, a sada nesto mislim da nakon PET/CT cu mozda znati vise i u vezi tih mokracnih kanala, pa da se ne maltretiram ponovo kod urologa.
Sta ima novo kod tebe?
Na ovom podforumu niko ne odgovara, iako sam mislila da cu dobiti bar neko misljenje, jer je moja dr rekla da treba da potrazim jos neko misljenje urologa, pre nego sto se odlucim na ovakvu intervenciju, a sada nesto mislim da nakon PET/CT cu mozda znati vise i u vezi tih mokracnih kanala, pa da se ne maltretiram ponovo kod urologa.
Sta ima novo kod tebe?
-
- Aktivan član
Bilo bi dobro da vam odobre pet-ct,jer mislim da bi on razresio celu misteriju.Moja mama se dobro osjeca.Sad 20 aprila ima zakazan pregled i konsultaciju kod prof.Damjanovica na klinickom.Vidjecemo sta ce on reci.Mami je konzilijum samo rekao da se javlja na kontrole endokrinologu,sto je po meni malo cudno.Zao mi je sto joj nisu predlozili pet,jer ja mislim da je on najmjerodavniji.Zelim vam svako dobro.Veliki pozz
PET/CT odobravaju kada nemaju vise drugih opcija, sto se desilo kod mene, jer su mi markeri visoki, a magnet ne pokazuje progresiju bolesti, pa sad traze uzrok visokih markera, Ja sam davno trazila ovo skupo snimanje, ali mi nisu odobrili.
Kod tvoje mame je s jedne strane dobro sto ima samo kontrole, jer smatraju da nema potrebe da se maltretira novim snimanjima, a opet sa druge strane moze nesto da promakne, ali ni to nije tako strasno, jer oni i ne mogu nista dok se tumor ne pojavi na nekom mestu, a za to je potrebno vreme.
U svakom slucaju, ona neka zivi noormalno, sve dok se normalno oseca i neka ne brine, a i ti sa njom, a za brigu uvek ima vremena, kada dodje vreme, brinuces, ako bas mora.
salim se, ne brini, to je dobro sto ima samo redovne kontrole.
Kod tvoje mame je s jedne strane dobro sto ima samo kontrole, jer smatraju da nema potrebe da se maltretira novim snimanjima, a opet sa druge strane moze nesto da promakne, ali ni to nije tako strasno, jer oni i ne mogu nista dok se tumor ne pojavi na nekom mestu, a za to je potrebno vreme.
U svakom slucaju, ona neka zivi noormalno, sve dok se normalno oseca i neka ne brine, a i ti sa njom, a za brigu uvek ima vremena, kada dodje vreme, brinuces, ako bas mora.
salim se, ne brini, to je dobro sto ima samo redovne kontrole.
-
- Aktivan član
Draga Ganadra,i mojoj mami se nikad tumor marker nije vratio na normalne vrednosti.Zato sam ja zabrinuta.Bolje bi bilo da su joj predlozili pet
-
- Novi član
- Pridružio se: Pon Apr 16, 2012 3:37 pm
Ja se izvinjavam,ali imam jedno pitanjce.. Da li neko zna mozda da li je i dalje u upotrebi/proizvodnji lek koji se zove Depostat? Hvala unapred! Sasha
Markeri nisu pouzdani i mogu da znace i druge poreecaje, ali kod mene su preko 1000 i zato su trazili Pet\
-
- Aktivan član
Draga Ganadra,kako ste.Jeste li uradili pet.Veliki pozdrav.Javite se
Pet mi je zakazan za 09.05. pa kada nesto saznam konkretno javicu se