Pozdrav,
prije 20 dana sam pao sa ljestava (neka 2 metra visine) i slomio petnu kost desne noge. nakon pada sam imao jake bolove i nekih 40 minuta intnezivnu mucninu i slabost. na hitnoj su me pregledali, napravili imobilizaciju i poslali na traumatologiju. uradjeni su rendgenski snimci - rezultat napukla petna kost na dva mjesta, dobio langetu do koljena i upucen kuci na strogo mirovanje. prvih desetak dana sam imao jake bolove i prsti su mi oticali, poslije se sve to smirilo. noga me lagano boli ali se moze podnijeti, u petak sam dobio cirkularni gips a nakon ocitavanja novih snimaka doktor je nasao jos 3 naprsline koje se u startu nisu vidjele od otoka, ukupno 5. nisam ocekivao da je ova povreda tako ozbiljna - prognoze su minimalno 2,5 mjeseca u gipsu i poslije toga vrlo dug put do konacnog oporavka. s obzirom da imam mnogo obaveza u narednom periodu i da ne mogu lezati kuci nego cu morati ici na posao ( na poslu sjedim pa mislim da nece biti neke razlika jel sjedim kuci ili u kancelariji) zanima me kako prezivjeti sa gipsem tako dugo i postoje li neki trikovi kako sebi olaksati zivot za vrijeme trajanja gips imobilizacije. tim prije jer ide ljeto a moglo bi mi se desiti da budem do kraja avgusta zagipsan. nisam dobio nikakve upute za odrzavanje gipsa, znam samo da cu ga mijenjati svake tri sedmice . s obzirom da nemam nikakvog iskustva sa lomovima i gipsevima molio bih od iskusnih par savjeta kako prezivjeti. lijep pozdrav. dado
lom petne kosti
Moderatori: vlada99, ModeratA, moderato