Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.
Postovani, imam jedno pitanje za vas.
Imam 30 godina. Poslednjih meseci primetio sam da na noktima kaziprsta obe noge imam tamne vertikalne crno-braon crtice
koje se s vremena na vreme malo produze ka korenu. U pocetku sam mislio da je prljavstina ali se ne mogu se oprati niti
nestaju vremenom. Sa noktima obe ruke je sve u redu. Prilozio sam i sliku. Nadam se da mi mozete sugerisati usled cega
se desavaju ove promene i mogu li ukazati na neko oboljenje.
Cisto da dodam da sam u januaru radio krvnu sliku koja je bila odlicna kao i uvek. Hvala i svako dobro!
Ja na noktima imam slične probleme, mada nisu tamne linije, već žute ivice u uglovima nokta. Jedina stvar kod noktiju što mi pomaže je mazanje esencijom sirćeta.
Jeste malo čudno, ali sam jedino tako uspela da izlečim nokte. Kupila sam u prodavnici bočicu sirćetne esencije i svaki drugi dan malo namažem sa štapićem za uši nokte koji imaju neku promenu. Dok mažem, vidi se kako problem nestaje, a kad zaboravim po par nedelja, tačno vidim kako se sve vraća. Pa sad, ne škodi probati, dok se ne proširi.
Iskreno, same crtice na noktima mi estetski uopste ne smetaju. Ono cega sam se uplasio je da kojim slucajem mogu ukazivati na neko oboljenje.
U svakom slucaju hvala na odgovoru!
I ja imam isti problem vec godinu dana mozda i vise. Ne znam sta da radim dodatno sam se zabrinuo kada sam procitao na nekom sajtu da je to mozda simptom tumora koze :S, a i znaci mi estetski posto imam samo 15 god. i jako mi je neprijatno na moru/bazenu. Molim neko strucno lice ili neko sa iskostvom da da odgovor na ovo kako izleciti i sta su posledice?