Problem - Tamne linije na noktima

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99, goranai

Odgovori
Jole87
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Jan 10, 2011 1:13 pm

Problem - Tamne linije na noktima

Post od Jole87 »

Postovani, imam jedno pitanje za vas.
Imam 30 godina. Poslednjih meseci primetio sam da na noktima kaziprsta obe noge imam tamne vertikalne crno-braon crtice
koje se s vremena na vreme malo produze ka korenu. U pocetku sam mislio da je prljavstina ali se ne mogu se oprati niti
nestaju vremenom. Sa noktima obe ruke je sve u redu. Prilozio sam i sliku. Nadam se da mi mozete sugerisati usled cega
se desavaju ove promene i mogu li ukazati na neko oboljenje.
Cisto da dodam da sam u januaru radio krvnu sliku koja je bila odlicna kao i uvek. Hvala i svako dobro!

Slika
Korisnikov avatar
wanja
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Nov 13, 2007 6:36 pm

Re: Problem - Tamne linije na noktima

Post od wanja »

Ja na noktima imam slične probleme, mada nisu tamne linije, već žute ivice u uglovima nokta. Jedina stvar kod noktiju što mi pomaže je mazanje esencijom sirćeta.
Jeste malo čudno, ali sam jedino tako uspela da izlečim nokte. Kupila sam u prodavnici bočicu sirćetne esencije i svaki drugi dan malo namažem sa štapićem za uši nokte koji imaju neku promenu. Dok mažem, vidi se kako problem nestaje, a kad zaboravim po par nedelja, tačno vidim kako se sve vraća. Pa sad, ne škodi probati, dok se ne proširi.
Jole87
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Jan 10, 2011 1:13 pm

Post od Jole87 »

Iskreno, same crtice na noktima mi estetski uopste ne smetaju. Ono cega sam se uplasio je da kojim slucajem mogu ukazivati na neko oboljenje.
U svakom slucaju hvala na odgovoru!
Acivoj
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Avg 30, 2011 11:12 pm

Post od Acivoj »

I ja imam isti problem vec godinu dana mozda i vise. Ne znam sta da radim dodatno sam se zabrinuo kada sam procitao na nekom sajtu da je to mozda simptom tumora koze :S, a i znaci mi estetski posto imam samo 15 god. i jako mi je neprijatno na moru/bazenu. Molim neko strucno lice ili neko sa iskostvom da da odgovor na ovo kako izleciti i sta su posledice?

Hvala!
Odgovori