Zdravo svima,
05.novembra 2011.imao sam rizican sex sa devojkom koja je imala hepatitis b. U to vreme ni ona ni ja nismo znali da je nosilac virusa. Meni je bilo simnjivo,jer je imala dosta primitivnih tetovaza po telu,pa se na moj zahtev testirala,i ustanovljen je hepatitis b. E,od tog dana nemam mira,jer smo cak jednom imali odnos i za vreme ciklusa (doduse po penisu nije bilo krvi). Nakon saznanja (mesec dana posle),radio sam HBSag,koji je bio negativan. Medjutim,ni to mi nije dalo mira,pa sam citajuci o hep.B,nakon tacno 50 dana od prvog rizicnog kontakta (a 2 nedelje nakon odnosa kada je imala ciklus),resio da uradim i PCR KVANTITATIVNI test u priv.laboratoriji. Rezultat je takodje bio negativan. U martu ove godine,2012,kontrolisao sam bilirubin,ast,alt,i sve je bilo u granicama referentnih vrednosti. Simptome nikakve nemam,niti tegobe (izuzev sto me ponekad bole zglobovi ramena,ali to ce pre biti da je od treninga i teretane,jer sam naglo prekinuo da treniram-tako bar kaze DR).
Vakcinisao sam se nakon svega,primio 2 doze,ostala je treca u junu. Da li imam razlog za zabrinutost,posto me sve ovo muci vec duze vremena,i prosto osecam da sam postao paranoican. Hvala svima na odgovoru unapred.
hepatitis b,molim za odgovor
-
- Novi član
- Pridružio se: Uto Apr 24, 2012 8:26 am
-
- Novi član
- Pridružio se: Pon Apr 23, 2012 10:50 pm
Re: hepatitis b,molim za odgovor
Joj, i ja sam imao rizican odnos sa devojkom koju ne poznajem, i imala je ciklus.
Da li je to veci rizik prenosa neke zaraze ako je ciklus u toku? Sta da radim? Ne znam nista o njoj...... Veza na jedno vece
Da li je to veci rizik prenosa neke zaraze ako je ciklus u toku? Sta da radim? Ne znam nista o njoj...... Veza na jedno vece
- tamaraft
- Stalni član
- Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Re: hepatitis b,molim za odgovor
Riyik od zaraze je veci tokom ciklusa ali za devojku! Tj vi ste mogli nju da zarazite lakse.
A vi ukoliko niste koristili zastitu ste svakko mogli biti izlozeni svim polnim oboljenjima. A s obzirom da ne poznajete osobu i da niste korisitili kondom svakako je pametno da se testirate!
Otidjite na testiranje u gradski zavod za kozne i venericne bolesti.
A vi ukoliko niste koristili zastitu ste svakko mogli biti izlozeni svim polnim oboljenjima. A s obzirom da ne poznajete osobu i da niste korisitili kondom svakako je pametno da se testirate!
Otidjite na testiranje u gradski zavod za kozne i venericne bolesti.
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.