Nejasnoce u vezi spermograma

Pravo mesto za diskusije u vezi sa urinarnim traktom i zdravljem muških polnih organa. Podelite svoje tegobe, pitanja, savete, dileme sa urolozima, seksolozima i lekarima opšte prakse.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, Vragolasta Amfibija, Dr.VinkaVukotic

Odgovori
Aja Sofia
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Apr 07, 2012 5:26 pm

Nejasnoce u vezi spermograma

Post od Aja Sofia »

Pozdrav svima! Ovo je rezultat spermograma mog supruga. Imam par pitanja vezanih za spermogram uopste...Citala sam i ovaj forum i druge, ali mi par stvari nije jasno...Subota je i ne mogu doci do urologa, molim za odgovor da li je dole navedena analiza ok, inace cemo se MM i ja pobiti do ponedeljka :o :(

1. pitanje je: Da li su dole navedeni rezultati O.k. za zacece?
2. pitanje je: da li je morfoloski gledano, dovoljno da bude normalnih 38% spermatozoida( tj spermatozoida normalne gradje)?
3. pitanje je: on ima 65% nepokretnih, tj po aktivnosti gledano mrtvih spermatozoida...ali ima i 30 % progresivno pokretnih...da li je to sto je 30 % pokretnih (pored 5% posto zivih ali pokretnih u mestu) dovoljno za zacece iako ima 65% mrtvih?

4. pitanje je: da li visoka ph vrednost dovodi do toga da kiselost materice ubije spermatozoide koji i mogu nesto da urade :D ?
5. pitanje je: Da li viskoznost usporava kretanje spermatozoida u njegovom slucaju i ako bi viskoznost bila manja, da li bi pokretljivost bila veca?

(2 dana apstinencije)

SPERMOGRAM

Izgled: Belicast

Zapremina ejakulata: 2, 5 ml

Likvefakacija: 14 (0-30 min)

Viskoznost: Povisena

Koagulacija: Ne

PH: 8,5

Broj spermatozoida-ml: 201 (20-250 * 10^6/ml)

Broj spermatozoida/vol: 502, 5 (>50 * 10^6/vol)

Progresivno pokretnih: 30%

Pokretnih u mestu : 5%

Nepokretnih: 65%

Leukocita: 3-5 (u vidnom polju do 15 je referentna)

SPERMOCITOGRAM

Normalne forme: 38%

Abnormalne forme: 62%

Glava: 14%

Vrat: 0%

Rep: 48%

Izvinjavam se ako ponavljam vec postavljeno pitanje, ali imam dileme za koje ne mogu da nadjem vec napisan odgovor...Hvala :oops:
sinisha
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Ned Apr 08, 2012 1:50 am

Re: Nejasnoce u vezi spermograma

Post od sinisha »

Postovani;
Postavite ovo pitanje na http://www.* REKLAMA *.com i dacemo sve od sebe da bude odgovoreno u roku od 24sata
Pozdrav
Odgovori