prostaticni/seminalni markeri

Pravo mesto za diskusije u vezi sa urinarnim traktom i zdravljem muških polnih organa. Podelite svoje tegobe, pitanja, savete, dileme sa urolozima, seksolozima i lekarima opšte prakse.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, Vragolasta Amfibija, Dr.VinkaVukotic

Odgovori
Jole87
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Jan 10, 2011 1:13 pm

prostaticni/seminalni markeri

Post od Jole87 »

Postovani forumashi, imam problema sa prostatom. Nakon dugotrajnih terapija antibioticima (Visiren, Hemomicin) i biljnim preparatima (conprosta, prostamol uno), uradio sam najnoviji spermogram koji je dosta bolji nego ranije i ciji je zakljucak:

(normozospermija, prostaticni markeri snizeni, a od primecenog odstupanja pomenuo bih ph ejakulata 8) .
*kisela fosfataza 0, 38 (0, 96-7, 52)
*cink 0, 92 (1, 5-3, 5)
*fruktoza 3, 9 (3, 9-27, 7)
*cink/fruktoza 0, 24 > 0, 18
Naglasio bih da poslednjih dva meseca svakodnevno pijem: 1 x tabletu selena (50 ug) 2 x tabletu cinka (2 x 10mg) 1000 mg vitamina c pitanje koje bih vam ovom prilikom postavio jeste da li su te doze dovoljne imajuci u vidu da su markeri ispod referentnih vrednosti?

Sta znaci to sto su te vrednosti niske?
Ako ima neko strucan voleo bih da ovo mi pojasni. Hvala!!
sinisha
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Ned Apr 08, 2012 1:50 am

Re: prostaticni/seminalni markeri

Post od sinisha »

Postovani,
idite na http://www.* REKLAMA *.com i postavite ovo pitanje za brz odgovor
pozdrav
Jole87
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Jan 10, 2011 1:13 pm

Post od Jole87 »

Hvala!
vasa
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Jul 12, 2005 1:46 pm

Post od vasa »

Ja imam prostatitis vec 20 godina i makar 10 puta sam radio spermokulturu-ili spermogram --nisam bas siguran al se ne secam da sam ove podatke dobio-verovatno samo spermokultura-valjda tu gledaju samo bakterije jer su mi nalazi uvek bili negativni-tj jednom sam imao neke bakterije i uzimao antibiotike. Inace sam protivnik antibiotika i izbegavam ih zadnjih godina od kad su mi pronasli helikobakter-pa sam pio antibiotike i lose mi bilo da sam zavrsio u bolnici, posle druge ture.od tad ih ni za sta ne pijem.
PROSTAMOL UNO pijem za prostatu a najvise uticem tako sto vodim racuna da ne prehladim,jer svaka prehlada mi se odrazi na prostatu i o seksu posebno--bez odlaganja ejakulacije-i uzdrzavanja ---tu upala ne gine ako to uradim.
Takodje pijem i caj od kukuruzne svile i protiv upale prostate.
Radim i jednom godisnje PSA prostate vec godinama posto imam 53 godine.
SVE U SVEMU DRZIM POD KONTROLOM i nemam vecih problema.
Imam i neku malu hidrocelu u desnom testisu-posle operacije bruha i preporucuju da operisem al ja necu-posto mi ne stvara velike tegobe a ne povecava se.
KO GOD IMA PROBLEME SA PROSTATOM MORA DA VODI RACUNA O PREHLADI I O SEKSU.
treba da jede redovno bundevine semenke -sirove-to je No1 samo ja nazalost zbog kolitisa izbegavam.
srecno svima
Odgovori