Operacija pilonidalnog sinusa

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99, goranai

Odgovori
Miki89
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Avg 20, 2009 4:22 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Operacija pilonidalnog sinusa

Post od Miki89 »

Pozdrav svima, treba mi pomoc (kao i svima ovde, nista novo..)

Dakle, sredinom aprila mi je zakazana operacije urasle dlake na trticnom delu, koja ima strucnim naziv kako sam naveo u naslovu teme..
Znam da operacija traje 15-ak minuta, i da se odmah potom ide kuci, ali me najvise interesuje postoperativni period.
Sta mi mozete reci o tome? Da li neko ima iskustva?
Najveci problem je meni u tome sto mi drugar iz inostranstva dolazi u posetu samo 6 dana nakon moje operacije (karta je vec kupljena) a mene brine da ja necu biti u stanju za druzenje, od eventualnim bolova itd..To bi bilo prilicno bolno kada bih sve to morao da trpim..:/
Da li je mirovanje od 2-3 dana dovoljno a posle mogu normalno da se krecem? Tj.da ne budem ometen u svakodnevnim aktivnostima?
Znam da svakodnevna previjanja traju mesec-dva.

Interesuje me, nakon koliko vremena mogu da se vratim treninzima? Doktor mi je rekao nakon 2 meseca. Toliku pauzu da pravim-nema sanse! :S

Treca stvar, sto se tice depilacije, na odredjenom forumu sam nasao da do 30 godine se preporucuju depilacija na svake 2 nedelje. Da li biste u tom slucaju preporucili trajnu depilaciju?

Hvala unapred na odgovoru svima!
pipicvrca
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Nov 17, 2008 12:29 am

Re: Operacija pilonidalnog sinusa

Post od pipicvrca »

Ćao Miki, evo ja ću ti opisati moje iskustvo. Ja sam pre dvadesetak godina operisala sinus i to tri puta, nažalost. I dobro su ti rekli, oporavak traje oko dva meseca. Doduše, ja sam svaki put od urastanja dlake čekala po nekoliko meseci pa tek onda išla na operaciju (zbog straha), tako da od tolikog čekanja je okolno tkivo odumiralo, pa sam svaki put imala rez od trtice naniže negde oko deset cm. Prvi put su mi ušivali (jako ružno je delovalo) a sledeća dva puta su ostavljali otvorenu ranu, pa se polako stvaralo mlado tkivo i tako se rana zatvarala. Zato treba malo više vremena za oporavak. Ne znam kolika će tvoja intervencija biti, napominjem ti da sam ja previše čekala pa je i rez bio toliki. Što se tiče treninga, mislim da ćeš ipak morati malo da pauziraš, jer nećeš moći odmah da sediš, jedino da vežbaš stojeći. Bolovi-ja sam imala užasne bolove dok nisam operisala, posle je bila pesma. Što se tiče depilacije, ja sam je jedno vreme radila, posle sam prestala. Mada nije bila klasična depilacija, nego sam koristila Veet kremu. Puno sreće, javi kako je prošlo. Ako te još nešto interesuje pitaj.
Miki89
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Avg 20, 2009 4:22 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Re: Operacija pilonidalnog sinusa

Post od Miki89 »

Ja sam tek sada procitao odgovor tvoj. Ne znam kako nisma pre video a redovno sam dolazio na sajt. -.-
U petak treba da idem na operaciju. Rekli su da ce mi dati neku anesteziju da taj deo ne osetim, tako da me nije frka sto se tice operacije. Ali postoperativnog perioda zaista jeste. Mene staviti 2 dana da lezim je tesko a sve vise od toga je neizvodljivo.
Kakva glupost moze da ti zakomplikuje zivot. Ja inace ovako nemam nikakve bolove, u bilo kakvim aktivnostima. Oni se jave tek nakon dugog sedenja tipa 3-4h pod tim uglom da mi je trticna kost pritisnuta.
Razmisljam da odgodim operaciju za maj ako moze.
Meni je doktorka na opstoj praksi rekla da ako ne bude velika rana nece biti potrebe da ja dolazim svaki dan na previjanje, vec da cu moci i sam to da radim. A doktor je rekao da ce rez biti oko 2cm.
Inace da li je dozvoljeno koriscenje nekih lekova, sredstava za brzu regenraciju tkiva, koze..tipa epidermal spreja?
Odgovori