Pozdrav! Prvi put sam na forumu aktivno, do sada sam samo citao teme koje su me interesovale. Sada imam i prvo pitanje, t.j. prvu stvar koja me toliko zabrinula da sam morao da je napisem.
Danas sam prilikom ejakulacije primetio da se u semenoj tecnosti nalazi sukrvica, tecnost je bledo crvenkasta. Kao sekret iz nosa kada dobijete udarac, a niste slomili nos (ako znate sta mislim). Nije bilo bola prilikom masturbacije, nisam koristio nista (ni konvekcionalno ni nekonvecionalno-dakle sam svoj majstor) i ovo mi se prvi put desava, pa me interesuje sta bi moglo biti. NIsam imao ni zestok ni analan sex, tako da sukrvica nije ni od toga. Na penisu nisam video ostecenja ili iritiacije. Inace, imamo 32 godine, ukoliko je to uopste bitno.
Dobro sam se zabrinuo, pa molim za odgovor.
Pozdrav.
sukrvica u semenoj tecnosti
Moderatori: vlada99, moderato, admin, Vragolasta Amfibija, Dr.VinkaVukotic
Re: sukrvica u semenoj tecnosti
potrebno je da odete kod urologa da vam pregleda spoljasnje genitalne organe i prostatu, da uradite testove na infekcije urogenitalnog trakta da bi se utvrdilo da li postoji neki realni uzrok koji je doveo do toga...ako se sve to iskljuci moguce je da se sukrvica u spermi pojavi i bez nekog realnog razloga (idiopatski) i tada se ne treba brinuti...ali prvo znaci moraju da se iskljuce svi drugi razlozi da biste bili mirni, a ukoliko se utvrdi da neki postoji onda naravno on treba da se leci...zato na pregled pa cete znati kako stvari stoje...
Ukratko: dobio sam uput, uradio analize urina i urinokulture (sve standardno), ali se nakon 3 nedelje "zatisja" problem vratio mnogo intenzivniji, sa bas dosta krvi u spermi. Interesuje me gde bi bilo najbolje da odem, posto je lekarka preporucila KBC Bezanijska kosa ili Zemun? Da li postoji lekar urolog koji je "cuven" (da tako kazemo) pa da pokusam da kod njega zakazem pregled?
- Vragolasta Amfibija
- Moderator
- Pridružio se: Ned Jan 29, 2006 8:59 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Potrebno je uraditi spermokulturu koja ce pokazati da li postoji infekcija nekod od kanala kroz koje sperma prolazi na putu do spolja. Vrlo cesto upala vezikula seminalis daje krv u spermi nije iskljuceno ni pucanje kapilara. Zato je potrebna spermokultura.
Sto se tice urologa, nemam neki poseban savet osim da odes kod urologa u drzavnoj ustanovi kako te za isti pregled ne bi odrali.
Sto se tice urologa, nemam neki poseban savet osim da odes kod urologa u drzavnoj ustanovi kako te za isti pregled ne bi odrali.
Molim,postavljajte vasa pitanja na forumu jer slanjem meni na pp imate manje sansi da vam bude odgovoreno.
Imao sam taj problem sukrvica u spermi i na kraju potpuno crvena sperma kao sama krv, nakon odnosa mokrio, i na kraju mokrenja izbacivao zgrusanu krv.
Otisao sam kod urologa uradio mi je bris uretre i dao uput da uradim spermokulturu. Kada su rezultati bili gotovi konstatovao je da u pitanju upala prostate izazvana bakterijama.
Ne secam se vise tacno koje su bakterije bile u pitanju ali u pitanju su bakterije crevne flore. Upraznjavao sam sa partnerkom analni sex bez zastite. Bio sam mlad i nisam obracao paznju na to ustvari nisam znao da moze biti tako stetno.
Posle prve terapije antibioticima sve je bilo uredu ali mladost ludost a i neznanje nastavio sam sa istim rizicnim ponasanjem.
Problem se ponovo javio. Opet terapija i problem resen. Resen problem krvi u spermi ali se javilo ucestalo mokrenje posle par godina. Napokon sam shvatio sta uzrokuje infekciju ali izgleda da je bilo kasno urolog konstatuje hronicnu upalu prostate. Lecim se sve ukupno 10 godina. Nije mi jasno kako to da je urolog pri prvom kontaktu samnom smeskom izgovorio bio si nestasan, a da mi nije obrazlozio sta time misli. Mozda lekari misle da svi znaju ono sto oni znaju. Ja sam te rizicne odnose upraznjavao sa devojkom pre sadasnje supruge i sadasnjom suprugom. Nisam smatrao da su rizicni boze moj ne menjam partnerke. Sada vise ni vaginalne odnose sa suprugom ne upraznjavam bez kondoma u strahu da se infekcija ne vrati. A ucestalo mokrenje je i dalje prisutno doduse u blazoj meri ali i dalje iritira. NIKAKO DA ODEM NA KONTROLU. Znam da sam i ja kriv jako sam neodgovoran zato se toliko dugo i lecim. Izvuci pouku iz ovoga sto sam napisao idi hitno kod urologa i neka ti uradi bris uretre, uradi spermokulturu, koristi zastitu pri "rizicnim" seksualnim odnosima. I najvaznije moras da istrajes u terapiji kontrolama i samokontroli kada su u pitanju "rizicni" odnosi. Ko ti kaze? Najbolje se nauci na sopstvenim greskama ali je to i najgori nacin. Probaj da naucis na tudjim.
Otisao sam kod urologa uradio mi je bris uretre i dao uput da uradim spermokulturu. Kada su rezultati bili gotovi konstatovao je da u pitanju upala prostate izazvana bakterijama.
Ne secam se vise tacno koje su bakterije bile u pitanju ali u pitanju su bakterije crevne flore. Upraznjavao sam sa partnerkom analni sex bez zastite. Bio sam mlad i nisam obracao paznju na to ustvari nisam znao da moze biti tako stetno.
Posle prve terapije antibioticima sve je bilo uredu ali mladost ludost a i neznanje nastavio sam sa istim rizicnim ponasanjem.
Problem se ponovo javio. Opet terapija i problem resen. Resen problem krvi u spermi ali se javilo ucestalo mokrenje posle par godina. Napokon sam shvatio sta uzrokuje infekciju ali izgleda da je bilo kasno urolog konstatuje hronicnu upalu prostate. Lecim se sve ukupno 10 godina. Nije mi jasno kako to da je urolog pri prvom kontaktu samnom smeskom izgovorio bio si nestasan, a da mi nije obrazlozio sta time misli. Mozda lekari misle da svi znaju ono sto oni znaju. Ja sam te rizicne odnose upraznjavao sa devojkom pre sadasnje supruge i sadasnjom suprugom. Nisam smatrao da su rizicni boze moj ne menjam partnerke. Sada vise ni vaginalne odnose sa suprugom ne upraznjavam bez kondoma u strahu da se infekcija ne vrati. A ucestalo mokrenje je i dalje prisutno doduse u blazoj meri ali i dalje iritira. NIKAKO DA ODEM NA KONTROLU. Znam da sam i ja kriv jako sam neodgovoran zato se toliko dugo i lecim. Izvuci pouku iz ovoga sto sam napisao idi hitno kod urologa i neka ti uradi bris uretre, uradi spermokulturu, koristi zastitu pri "rizicnim" seksualnim odnosima. I najvaznije moras da istrajes u terapiji kontrolama i samokontroli kada su u pitanju "rizicni" odnosi. Ko ti kaze? Najbolje se nauci na sopstvenim greskama ali je to i najgori nacin. Probaj da naucis na tudjim.
Pozdrav svima. Imam problem pa mi treba savet, pomoc. Stanje je sledece. Imam 20 godina i bavim se rukometom od kada znam za sebe... Bavim se profesionalno. Pre 20 ak dana sam primetio da mi je semena tecnost zuckaste boje. Miris je bio normalan. Nakon izvesnog vremena osetio sam pritisak u desnom delu donjeg stomaka i bol u desnom testisu. To je trajalo par dana i proslo. Podsecam da se bavim sportom a u to vreme imao sam par udaraca u taj predeo, testise. Nakon prolaska bola dobio sam jos jedan udarac tj i posle par dana desni testis mi je otekao. Otisao sam odmah kod urologa. Uradio pregled. On mi je odmah rekao da uradim krvni nalaz koji ce pokazati moguce postojanje tumora. Ne znam tacan naziv nesto tu marker, tako nesto. On je bio negativan. TJ po nalazu sve je ok. Uradio sam i ultra zvuk, i receno mi je da je u pitanju jaka upala. Pregledalo me je vise lekara kao i nacelnik odeljenja. Napokon posle svih pregleda odlucili su da me operisu i ne znam strucan naziv za tu operaciju ali su me uspavali totalna anestezija, odradili operaciju. rekli su mi da se testis bio uvrnuo ali da se i vratio do pola, znaci nije se skroz uvrnuo. I pored toga sam imao upalu testisa. Stavili su mi neke fixatore koje su posle deset dana izvadili. I rekli da sad je sve ok nema sanse da se to ponovi. Sada je 14 dan posle operacije. Primetio sam sukrvicu u semenoj tecnosti tokom ejakulacije. Uplasen sam da li to ima veze sa svim ovim od pre, ili sta moze biti. Da li postoji mogucnost da imam taj tumor i pored tih rezultata od pre tri nedelje. Molim vas za saveti misljenje. Nezgodno mi je jer nisam kuci u nemackoj sam igram rukomet tamo. Samo sto sam stigao tamo i ovo primetio. Molim za savet unapred zahvaljujem.