Hitno! Zaboravio sam detalje terapije... gljivice

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99, goranai

Odgovori
postdiplomac
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Nov 25, 2011 8:38 pm

Hitno! Zaboravio sam detalje terapije... gljivice

Post od postdiplomac »

Ako bi neko mogao da mi pomogne mnogo bi mi znacilo.
Bio sam kod dermatologa i on mi je rekao da imam gljivice na skrotumu i preponama i nazad.
Date su mi dve kreme (tridem i lamisil) i hipermangan kao "podloga". Prvo se jedna koristi odredjen broj dana pa druga. Za prvu sam siguran da ide hipermangan pre, ali ne znam da li treba da koristim hipermangan kao podlogu i za drugu...
saso1
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Jan 16, 2012 11:50 pm

Re: Hitno! Zaboravio sam detalje terapije... gljivice

Post od saso1 »

Hipermangan rastvor obavezno pink boje ako ga pravis sam,deluje antigljivicno tako sto prodire u duboke slojeve koze a drugi lekovi koje mazes ubijaju gljivice u povrsinskim slojevima koze.Koristi ga 2xdnevno na predhono DECIJIM sapunom-Ph5.5(neutralan) opranu a zatim osusenu kozu-gljivice ne vole suvo.
postdiplomac
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Nov 25, 2011 8:38 pm

Post od postdiplomac »

Hvala Vam mnogo!

Imam još pitanja.

Lekar mi je rekao da mažem Lamisil 2 nedelje. Ostala su mi još 4 dana da mažem. Gljivice se neće povući za to vreme. Tačnije koža neće biti kao pre gljivica za 4 dana. Za mene je drugačija kože pokazatelj da su tu gljivice, ali sam čuo da i kada se potamane gljivice da koži treba vremena da se oporavi.
U svakom slučaju neću biti izlečen do kraja. Na upustvu piše da se krema u raznim slučajevima koristi različito dugo i da se poštuje preporuka lekara. U upustvu najduži primer mazanja je dve nedelje i toliko mi je lekar propisao. Nemam mogućnost da odem na kontrolu. Da li da prekidam sa terapijom iako nije prošlo? Plašim se da nastavim jer je to ipak veoma osetljiva zona (skrotum). Piše da krema deluje i kada se prestane koristiti krema...

Savet.
saso1
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Jan 16, 2012 11:50 pm

Post od saso1 »

Mozda je sada kasno-verovatno si izlecio gljivice,ali da kazem sto znam: Lamisil-TERBINAFIN deluje jos 3-4 dana po prestanku primene. Koristi si antifugicidna terapija i nakon nestanka vizuelnih karateristika oboljenja da bi se ubio recidiv.
Odgovori