Molim za savet

Pravo mesto za diskusije u vezi sa urinarnim traktom i zdravljem muških polnih organa. Podelite svoje tegobe, pitanja, savete, dileme sa urolozima, seksolozima i lekarima opšte prakse.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, Vragolasta Amfibija, Dr.VinkaVukotic

Odgovori
mirjana86
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Dec 28, 2008 9:14 pm

Molim za savet

Post od mirjana86 »

Postovani, nakon sto je prosla godina dana pokusavanja da dobijemo bebu(napominjem da odnosi nisu bili tako cesti i sa velikim pauzama, nekad cak i do mjesec-dva), odlucili smo se za detaljnije pretrage. Moj suprug je isao kod urologa i ovo je nalaz: nalaz v genit je uredan, prostata ogran.homog velicine manjeg oraha. UZ-bubrezi ur nalaza, m bes ur lum, prostata ogran.homog promj 15x16x14 mm, oba testisa epidid su ur nalaza.

Dao je da uradi dosta analiza, i rekao da se i ja javim ginekologu za isto detaljne analize. Muz je uradio spermogram, i rezultati su sljedeci:

boja: mlecnobela
pH:8,0
miris: karakteristican
viskozitet: uobicajen
konzistencija sluzava
likvefakcija: do 30 min
zapremina ejakulata: 4,0ml
broj spermatozoida: 5,0 x 10^9/L
broj spermatozoida u ccm: 5,0 x 10^6/ml
broj spermatozoida u ejakulatu: 20,0 x 10^6/V
pokretnih spermatozoida: 56%
ostale celije: 0,1 x 10^9/L

pokretnih spermatozoida: nakon 4h-38%, nakon 7h- 21%, nakon 12h- 4%

Spermatozoidi i celije spermatogeneze 99%. Ostale celije (leukociti i epitelne celije) 1%. Patoloske forme se ne uocavaju.

E, sada ima ispod na nalazu pise: dodatno ispitivanje je izvrseno aparatom Sperm Quality Analyzer SQA II B:

TFSC: 313,000/ml SMI: 14

Juce sam odnijela ovaj nalaz mom ginekologu, posto je muz zakazan kod urologa za sledecu sedmicu, i on je rekao da je ovo Oligoazospermija, i da je los nalaz, i pomenuo vantjelesnu, s tim da muz prvo ode kod urologa po terapiju, da mu probaju poboljsati. Postoji li sansa da se poboslja rezultat? I sta nam je dalje ciniti? Jos napominjem da je apstinencija bila oko 15 dana. Unaprijed hvala veliko!
Odgovori