Smanjen broj belih krvnih zrnaca

Odgovori na sva pitanja vezana za laboratorijske analize i rezultate istih. Tumačenje nalaza krvnne slike, sedimentacije, leukocitarne formule, urinokulture, spermograma, ginekoloških testova ili specijalizovanih krvnih analiza.

Moderatori: moderato, vlada99, Dr Mita

Odgovori
darkozrenjanin
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Mar 19, 2012 4:57 pm

Smanjen broj belih krvnih zrnaca

Post od darkozrenjanin »

Zadnjih nekoliko godina broj belih krvnih zrnaca mi je u konstantnom padu. Sa preko 4 na 3.9., 3.5 a od juce 3.3. Takodje mi se smanjuju i vrednosti limfocita koji sada iznose 0.73. Takodje u poslednjih nekiliko godina imam probleme sa hodom koji su iz dana u dan sve veci i veci ( nekada se to primecivalo prilikom trcanja kad bi mi se posle izvesnog vremena blokirala jedna noga a sad i prilikom hoda koji je nekontrolisan ) a cesto mi je i znatnije povecan bilirubin no sve analize nisu pokazale da je u pitanju zutica. Da li zbog nestrucnosti i neprofesionalizma lokalnih hematologa mogu da trazim uput u neku od beogradskih klinika gde bi mi se konacno utvrdila dijagnoza i sta bi po vasem misljenju tu moglo da se radi?
cboris
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Čet Mar 17, 2011 7:07 pm

Re: Smanjen broj belih krvnih zrnaca

Post od cboris »

Pozz,
smanjen broj leukocita je svojstven osobama sa virusnim infekcijama, ali tad procenat limfocita bude veci: kod imunokompromitovanih osoba dolazi do smanjenja broja leukocita, a ako imate problema sa motorikom, bojim se da nije nesto u cns, tipa lajmaska bolest(ako ste nekada imali ujd krpelja), mada tu bude problema i sa drugim organima ili multipla skleroza, ali sve je to uzasno nezahvalno pisati a kamo ili bilo sta prejudicirati.Koja je vama dijagnoza tu kod vas? I naravno da imatet pravo na komisiju, lijecenje van vaseg centra, ukoliko posumnjate u dijagnozu! Samim ti, bez icega gore napisanog, u smialu da o istom razmisljate, nekog drugog konsultujete od hematologa pa onda vidite kompeltniju sliku,a tu ima i brdo dodatnih analiza koje se mogu uraditi!
Odgovori