Zbog hidronefroze, koju je izazvao karcinom grlica materice, odnosno, mokracni kanal je suzen usled pritiska karcinoma, pa je doslo do hidronefroze, i sada mi je predlozeno plasiranje nefrostome kako bi se vratila funkcija bubregu, pa bih molila nekog ko je imao ugradjenu nefrostomu da se javi sa svojim iskustvom, jer se jako bojim ugradjivanja, s obzirom da su mi rekli da se to ne radi pod anestezijom, pa molim nekog da opise svoje iskustvo: da li boli samo ugradjivanje, da li je bilo nekih reakcija, jer znam da moze doci do infekcije, temperature i bolova.
Svako iskustvo je dobrodoslo.
Perkutana nefrostoma
Moderatori: vlada99, moderato, admin, Vragolasta Amfibija, Dr.VinkaVukotic
Re: Perkutana nefrostoma
to je procedura koja spasava bubreg...radi se u lokalnoj anesteziji na tom mestu gde se plasira nefrostoma, moze biti malo neprijatno, ali nista strasno...moze se desiti da ne funkcionise pa da dovede do tih problema koje ste naveli, ali sve se to moze resiti, bitno je obezbediti da nefrostoma uredno funkcionise...
Re: Perkutana nefrostoma
Hvala na odgovoru, samo sam htela da znam koliko boli, s obzirom da se ne radi pod anestezijom, kako bih mogla da se pripremim, a naravno da je najbitnije da sacuvam bubreg, jer su oba naceta hemoterapijom.