Vise mesecni problem sa stopalom

Deo Foruma za sva pitanja iz oblasti oboljenja, traumatskih stanja, tumorskih procesa na koštanom sistemu. Diskusije o ortopedskim hirurškim stanjima, degenerativnom reumatizmu, akutnim i hroničnim oboljenjima koštanog ili zglobnog dela lokomotornog aparata. Saveti o primeni fizikalnih procedura i kineziterapije.

Moderatori: vlada99, ModeratA, moderato

Odgovori
Somsa
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Jun 05, 2009 1:03 pm

Vise mesecni problem sa stopalom

Post od Somsa »

Pocelo je nakon igranja hokeja (klizanja), a kasnije se javljalo i prilikom trcanja- poceo sam da osecam bol u desnom stopalu, odmah onaj deo ispod palca, na zalost ne znam kako se on zove. Najvise je bolelo sa strane, ali je posle preslo i na srednji deo stopala, isto odmah ispod prstiju. Dobio sam da nosim uloske i mazem Biofreeze mast da ukloni bol, ali ni posle 2 meseca nakon posete fizijatru stanje nije nista bolje. Jedina svetla tacka su ulosci, ali bez njih nista ne mogu da radim. Trcanje skoro da sam zaboravio sta je. Takodje, uzasno boli i kada pritisnem prstom kost unutrasnjeg dela stopala, isto odmah ispod palca. Bol ume da se prosiri, pa nekad boli i kada treba da savijem prva 3 prsta tog stopala.

S obzirom da je dijagnoza (meni) ne citljiva, dajem sliku, pa ako neko od lekara uspe da prepozna sta je, znacilo bi mi sta bih jos mogao da radim, jer ne mogucnost bavljenja ikakvim sportom u 20. godini malo ubija :(
Veljko Jovanovic
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Mar 03, 2005 11:42 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Post od Veljko Jovanovic »

Stvarno je nalaz vrlo necitak :D Prva dijagnoza se odnosi na spusten uzduzni i prosiren poprecni svod stopala, a druga na bol u zglobu izmedju prve kosti donozja i palca stopala (istina, to ste i sami napisali u tekstu).
Sto se tice lecenja, prvi problem se obicno resava nosenjem ulozaka. Sto se tice bola u sitnim zglobovima stopala, pozeljno je otkriti uzrok bola. Ako je pravljen rentgenski snimak stopala, bilo bi dobro da ga "okacite" ovde da pogledamo. Samo bol u tim zglobovima moze da bude izazvan mnogim poremecajima, a lecenje se razlikuje zavisno od osnovnog uzroka.
Somsa
Novi član
Novi član

Post od Somsa »

Nije radjen rentgen, probacu da odem do poliklinike i trazim da mi urade pocetkom sledece nedelje.

Hvala na odgovoru!
dr67
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Jun 20, 2009 4:56 pm

Re: Vise mesecni problem sa stopalom

Post od dr67 »

Uzmi dobre uloške. Evo ti adresa gde ih možeš mabaviti www.orthopedic-footwear.com
Pozdrav :D
Somsa
Novi član
Novi član

Post od Somsa »

Uloske imam jos od jula i pomagali su do skoro.

Od pre dve nedelje se stanje pogorsalo toliko da ne mogu da hodam lepo bilo obuven, a bez obuce da ne pricam. Da napomenem da me sada levo stopalo boli, bio sam da radim rentgen i i fizijatar i radiolog su se slozili da na snimku nema nista neuredno na sta je fizijatar zakljucio da se radi o nekoj upali mekog tkiva i dao mi da mazem nimulid gel i da se javim posle 10ak dana od dana kad sam krenuo da ga mazem. Mazem ga danas 3. dan, ne primecujem neko poboljsanje.

Ono sto je cudno je da je sada levo stopalo sto pravi probleme, sepam sve vreme, a bos se na stopalo ne mogu osloniti. To traje vec jedno 2 nedelje, pocelo je tako sto sam cucnuo i u tom trenutku me je zaboleo mesto gde pocinje srednji prst na levoj nozi (zglob) i kasnije tokom veceri prilikom setnje se pogorsalo do sepanja. Sad je prst otecen, na napred ne mogu da ga savijem, jer sam nece, a na gore (kao prilikom hodanja) uzasno boli. Na samom stopalu (mesto na koje se oslanjamo prilikom prebacivanja tezine na prednji deo stopala prilikom hodanja) pojavilo se kao neko ispupcenje koje sam do skora imao samo na desnom stopalu, i ono je to koje boli.

Interesuje me sta mislite o samim simptomima, terapiji (gel + ulosci) i da li mozda ima potrebe da uzmem uput za ortopeda, a da ne idem kod fizijatra.

Rado bih postavio slike rentgena i stopala, no fotoaparat mi nije trenutno tu. Trebalo bi u nedelju da ga dobijem, pa cu dodati i te stvari.

Hvala!
nova14
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Mar 04, 2012 10:14 am

Post od nova14 »

Mogu li da znam sta se deslilo na kraju... imam jako slicne simptome i vec par meseci me vodaju od doktora do doktora.
Odgovori