Fimoza?!
Moderatori: vlada99, moderato, admin, Vragolasta Amfibija, Dr.VinkaVukotic
Re: Fimoza?!
je li to bas otok ili krvni podliv, onako modro? tesko je na slepo ti dati pravi savet, najbolje je videti kako to izgleda...ako je samo otok to se desava posle operacije, nista strasno, i to ce se povuci...
dovoljno je da samo pijes antibiotik, a mozes da uzimas i himoral protiv otoka naravno...i nosi ves koji je uz telo da bi drzao penis u mestu...
dovoljno je da samo pijes antibiotik, a mozes da uzimas i himoral protiv otoka naravno...i nosi ves koji je uz telo da bi drzao penis u mestu...
ma sta ga znam, nije modro, ali jeste glomazno, za dva dana imam kontrolu, u glavnom rane zarastaju kako treba, to je valjda pomogo prsak, brze je zasusilo... Izvestavacu na svaka 2 dana. Moja iskustva:
1. Dan:cudan osecaj, najvise me je boleo ubod od anestezije, ili vise njih kako god...
2. Dan:boli po malo, pecka, problem je sto samo mogu da spavam na ledjima...
3. Dan:ne boli vise toliko ali je i dalje nezgono, pojavio se otok
4. Dan:i dalje nezgodno, povecao se otok, iz jedne ranice curi neki zuti gnoj po malo
Kad prestaje ovo peckanje i nelagodnost? nedelju? dve?
1. Dan:cudan osecaj, najvise me je boleo ubod od anestezije, ili vise njih kako god...
2. Dan:boli po malo, pecka, problem je sto samo mogu da spavam na ledjima...
3. Dan:ne boli vise toliko ali je i dalje nezgono, pojavio se otok
4. Dan:i dalje nezgodno, povecao se otok, iz jedne ranice curi neki zuti gnoj po malo
Kad prestaje ovo peckanje i nelagodnost? nedelju? dve?
e da i erekcije su pain in the ass... ne boli puno, al se uvek probudim kad je dobijem, znaci spavm na po sat i po i odma imam naruceno budjenje... to me najvise jebe sto ne mogu da spavam ko covek inace bih sve ovo prespavao za cas al jbg...
Pozdrav!
Smatram da sem obavezan da se ukljucim u temu. Imao sam solidnu fimozu i potpuno spojen frenulum sve do vrha glavica. Dva hirurga su mi preporucija obrezivanje komplet, i tako sam imao operaciju. I kajem se zbog toga.
Jedini razlog zbog koga se mozete seci dole je ako imate ili bolove ili vam nesto izaziva infekcije. Nikakav istetski razlog ne sme da bude razlog operacije. Bilo da imate fimozu bilo kratki frenulum jer ste tako rodjeni napravljeni od strane prirode i ne treba da vas bude bilo sramota bilo stid zbog svog tela.
Sad nemam osecaj ni cetvrt osecaj od normalnog ni kada da ja uzmem u ruku ni moja devojka. Ako se isecete vise nikada necete moci imati osecaj kao kada dodirnete vrh kozice.
Samo mi je zao sto nisam naisao na ovaj forum pre operacije. Osecam se kao da mogu da legnem u kadu tople vode i da sebi prerezem vene.

Smatram da sem obavezan da se ukljucim u temu. Imao sam solidnu fimozu i potpuno spojen frenulum sve do vrha glavica. Dva hirurga su mi preporucija obrezivanje komplet, i tako sam imao operaciju. I kajem se zbog toga.
Jedini razlog zbog koga se mozete seci dole je ako imate ili bolove ili vam nesto izaziva infekcije. Nikakav istetski razlog ne sme da bude razlog operacije. Bilo da imate fimozu bilo kratki frenulum jer ste tako rodjeni napravljeni od strane prirode i ne treba da vas bude bilo sramota bilo stid zbog svog tela.
Sad nemam osecaj ni cetvrt osecaj od normalnog ni kada da ja uzmem u ruku ni moja devojka. Ako se isecete vise nikada necete moci imati osecaj kao kada dodirnete vrh kozice.
Samo mi je zao sto nisam naisao na ovaj forum pre operacije. Osecam se kao da mogu da legnem u kadu tople vode i da sebi prerezem vene.

Najgore je to sto doktori preporucuju kao najbolje resenje, a u strari je najgore, ako se upste moze nazvati resenjem. Pristao bih da imam fimozu samo da mi se moja koza vrati.
Dao bih 2 prsta desne ruke da mogu da vratim kozu dole.
Da li mi je to neko malopre obrisao post?
Da li mi je to neko malopre obrisao post?
Oba hirurga su mi postavili istu dijagnozu za 5 sekundi bez razmisljanja! Bez nekog objasnjenja, savetovanja, nista!
nije to stvar sramote ili estetike, kad postoji fimoza to pravi probleme prilikom odnosa, moze doci do povredjivanja kozice, da boli, da nastanu infekcije i da se vremenom sve to jos vise pogorsava...da nisi to operisao jednog dana bi se javile komlikacije...Scija napisao:Nikakav estetski razlog ne sme da bude razlog operacije. Bilo da imate fimozu bilo kratki frenulum jer ste tako rodjeni napravljeni od strane prirode i ne treba da vas bude bilo sramota bilo stid zbog svog tela.
najveci broj ljudi je zadovoljan nakon intervencije i kazu da im je zao sto to nisu uradili ranije...naravno, nekad se desi da neko ne bude zadovoljan, ali to je retko...ne znam pre kod vremena je uradjena intervecnija kod tebe, naravno da je sve drugacije nakon toga i da je potrebno vreme da se covek navikne na novu situaciju, a pored vremena i strpljenje...psiholoski momenat igra veliku ulogu, nemoj unapred da ubedis sebe kako je to nesto nepopravljivo, opusti se, daj vremena sebi da se naviknes na nov nacin stimulacije i videces da ce proraditi sve i da ces uzivati maksimalno...bolje je svakako bez fimoze nego sa njom!

Darkster, kako ide oporavak?
Ma sad sam je uradio. Prvo sam bio otkacio, pa sam bio na lekovima za smirenje jedno 3 dana. Ali sad je sve u redu. Jedino mladi kolega koji me je operisao me nije bas simetricno zasio
bedak, ali nista strasno.
E, sad. Iza jednog stojim, a to je da posle ove operacije nema nazad, pa zato preporucujem obavezno konsultovanje sa vise nego jednim lekarom, i naravno koza ima tu sposobnost da poraste pa se zato, ukoliko je to moguce nauruzajte strpljenjem i pazljivo rastezite, pa koliko vremena treba, treba.

E, sad. Iza jednog stojim, a to je da posle ove operacije nema nazad, pa zato preporucujem obavezno konsultovanje sa vise nego jednim lekarom, i naravno koza ima tu sposobnost da poraste pa se zato, ukoliko je to moguce nauruzajte strpljenjem i pazljivo rastezite, pa koliko vremena treba, treba.
imam vene baš na kožici koja bi trebalo da se odstrani! da li će to ostaviti kakve posledice na mog dečaka:-) mislim ako odseku vene da li će hteti podsle da radi?
help!

help!
Koliko sam upoznat svi imamo venu tudon_pio napisao:imam vene baš na kožici koja bi trebalo da se odstrani! da li će to ostaviti kakve posledice na mog dečaka:-) mislim ako odseku vene da li će hteti podsle da radi?![]()
help!

I verujem da hirurg i urolog sigurno znaju to, te da preduzimaju potrebne mere kako bi sve "radilo kako treba" tako da nema potrebe da se brineš.
Imam 16 godina ... i imam problem !!! nemogu da prevucem kozicu preko glavica .. na vrhu je kao neka zilica koja spaja kozicu sa vrhom glavica .. i boli me kad pokusam da povucem !!! interesuje me sta je to i kako da resim ... i koliko je potrebno za oporavak !! unapred hvala
)

Pozdrav.anonimnis napisao:Imam 16 godina ... i imam problem !!! nemogu da prevucem kozicu preko glavica .. na vrhu je kao neka zilica koja spaja kozicu sa vrhom glavica .. i boli me kad pokusam da povucem !!! interesuje me sta je to i kako da resim ... i koliko je potrebno za oporavak !! unapred hvala)
Ta žilica se zove frenulum i svi ga imamo

Ako je frenulum prekratak postoji intervencija od 2 minuta - frenulotomija kojom se frenulum uklanja, a oporavak potpun je posle 3 nedelje, manje-više. Intervencija je gotovo bezbolna.
U svakom slučaju najbolje je da se javiš urologu na pregled pa neka on kaže mišljenje, možda nije ništa ozbiljno, pa je zato najbolje da se ipak javiš na pregled.