sportska povreda

Deo Foruma za sva pitanja iz oblasti oboljenja, traumatskih stanja, tumorskih procesa na koštanom sistemu. Diskusije o ortopedskim hirurškim stanjima, degenerativnom reumatizmu, akutnim i hroničnim oboljenjima koštanog ili zglobnog dela lokomotornog aparata. Saveti o primeni fizikalnih procedura i kineziterapije.

Moderatori: vlada99, ModeratA, moderato

Odgovori
garavi69
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Feb 23, 2012 8:55 pm

sportska povreda

Post od garavi69 »

Zdravo . imam kcerku koja ima 13 godina, inace trenira tenis , medzutim na treningu je ruzno stala i zabolila je noga , vodio sam je fizoterapeutu , koji mi je rekao da nije opasno imala je 6 terapija ( struja, led , masaza) , ali nije pomoglo i dalje je boli.
Nakon 20 dana sam je odveo ortopedu on je ultrazvukom snimijo nogu i rekao da je tetiva istegnuta i da treba mirovati uz terapiju ( Bandaza, savjet, Led lokalno i Fastum gel pp. Kontrola za 1 mj.
UZ- nema znakova rupture ligsamnetarnog aparata skočnog zgloba, radi se o dystenziji vanjskog kolaterala.
Dg. DYSTENSIO ATC L. DEX.
Evo prosloje 15 dana ali nju i dalje boli noga ,danas sam ponovo odveo kcerku ortopedu koji je rekao da bolovi moraju biti dok to ne prodze, a da radi fizikanui terapiju noge bez leda i da nastavi mazati sa kremom , za bolove je dao paracetamol.
Mene je vec strah jer vec je proslo 50 dana a ona i dalje ima bolove , kad miruje nema bolova a kad ide u skolu onda je zna na trenutke zaboli noga.
jasam inace iz zenice BIH pa bi volio vas savjet.
Odgovori