Pravo mesto za diskusije u vezi sa urinarnim traktom i zdravljem muških polnih organa. Podelite svoje tegobe, pitanja, savete, dileme sa urolozima, seksolozima i lekarima opšte prakse.
frenulum ti je ona uzica sa donje strane glavica kaja spaja kozicu sa njim...kada je kratak to onda dovodi do problema prilikom svlacenja kozice, frenulum se zateze, kozica ne moze do kraja da se svuce a glavic se previse savija na dole...to moze dovesti i do povredjivanja tokom odnosa, pa se proboem kratkog frenuluma treba resavati...a resava se jednom malom kratkom intervecnijom...
Vec duze vreme me muci ovaj problem,bio sam kod urologa i predlozio je obrezivanje.E sad,voleo bi da mi neko pojasni da li ima razlike izmedju frenulotomije i obrezivanja?Ja mislim da ima,a na obrezivanje nisam otisao zato sto mislim da je doktorima tako najlakse a da stvar bude gora imam preosetljiv glavic tako da sam se pitao kako cu ja bez kozice nakon obrezivanja?U stanju erekcije,kozica jedva predje preko glavica,svestan sam da otprilike imam problem ali se sve nadam da mozda mogu tako da prodjem,tj da imam odnose a da mi pri tom ovo ne pravi problem...nisam do sada imao odnose,mozda je to sve u mojoj glavi prisutno vise nego sto bi trebalo ali eto rekoh da pitm pa da vidim sta vi preporucujete...hvala unapred
Obrezivanje je kompletno ili delimično uklanjanje kože sa penisa, dok je fenulotomija manja intervencija kada se pacijentu samo preseče frenulum i to traje svega 2 minuta.
Najbolje je da odeš kod još nekog urologa i da čuješ njihovo mišljenje pre nego što se odlučiš šta dalje. Normalno je da ti je glavic osetljiv, ali na to se navikne čovek brzo. Uostalom bolje je srediti to nego se mučiti i razvlačiti godinama te samo odlagati rešavanje problema.
p.s - nisam doktor, samo sam neko ko je radio frenulotomiju, tako da je ovo samo moje subjektivno mišljenje i nije stručno.
obrezivanje je uklanjanje kozice koja pokriva glavic...posle toga najnormalnije funkionises, ne treba da brines, toliko njih je to uradilo...
ako u erekciji imas vecih problema sa svlacenjem kozice, onda se to mora resiti...nemoj to da odlazes, sto pre resis pre ces moci da pocnes sa uzivas...mozda i bude moguc odnos sa fimozom, ali to nije to, da bi maksimalno uzivao glavic treba da bude otkriven tokom odnosa...
Odradio sam intervenciju pre 3 dana,za sada je ok i nemam nekih velikih promena i otoka,jedini problem mi je to sto je deo penisa zavijen a glavic je otkriven tako da mi to stvara probleme nisam navikao na to da mi bude otkriven.Jel imao neko slican problem,tj da li postoji neka krema ili nesto drugo kako bih smanjio osetljivost glavica?I koliko mora da prodje od intervencije da bih mogao ponovo da ga koristim? (mislim na masturbaciju i sex uopste)
sale90 napisao:Odradio sam intervenciju pre 3 dana,za sada je ok i nemam nekih velikih promena i otoka,jedini problem mi je to sto je deo penisa zavijen a glavic je otkriven tako da mi to stvara probleme nisam navikao na to da mi bude otkriven.Jel imao neko slican problem,tj da li postoji neka krema ili nesto drugo kako bih smanjio osetljivost glavica?I koliko mora da prodje od intervencije da bih mogao ponovo da ga koristim? (mislim na masturbaciju i sex uopste)
Hvala unapred,pozz
Mozes da koristis pantenol krem ili gel. on se koristi za regeneraciju koze, ali i za odzavanje a prednost je sto nema nikakvih negativnih strana tipa osetljivost zbog mirisa alergijskih reakcija itd.
Pitanje. Pisalo se o ovom problemu poprilicno na temi "problem sa frenulumom" ,ja sam pitao tamo i slike kacio ali niko mi nije odgovorio, da li se tom operacijom potpuno odstranjuje frenulum i kako estetski izgleda, gledao sam neke slike na netu posle oporavka kako izgleda i nije bas sjajno, ili je samo negde secnut pa se "produzio, olabavio".?
tema je kratak frenulum, ali pretpostavljam da je kod tebe uradjena cirkumcizija...preosetljivost ce se izgubiti brzo, samo strpljenja, navici ces se da je otkriven...
nemoj da ga koristis bar tri nedelje, da to sve lepo zaraste, a onda ce dalje ici sve samo od sebe...brzo ce to proci...
Nije u pitanju cirkumcizija,odradjena mi je samo frenulotomija.Urolog u opstoj bolnici mi je predlozio bas cirkumciziju ali ja nesto nisam hteo nego sam insistirao samo na frenulotomiji (iz dva razloga:prvo sto mislim da se cirkumcizija radi samo kada ne mozes da povuces kozicu uopste a ja sam u erekciji mogao skoro do kraja i tacno se vidi kako mi smeta ta uzica sa donje strane;a drugi razlog je taj sto ne znam kako bih se navikao da mi sada skinu kozicu,to bi za mene bilo katastrofa jer nisam uopste navikao da mi bude otkriven) .Potrazio sam misljenje drugog doktora,tj isao sam u bolnicu Colic (ovim putem ih reklamiram jer su stvarno profesionalni bili prema meni i izasli mi u susret i ujedno resili mali, ali za mene veliki problem) u bg i tamo se doktor potpuno slozio sa mnom da nije potrebno raditi cirkumciziju nego samo frenulotomiju!!!Prema tome,savetujem onima koji imaju ovaj problem da potraze misljenje vise doktora pa tek onda da idu na operaciju jer sam ja ni kriv ni duzan greskom lekara mogao sam da ostanem bez kozice.Intervencija kod njih kosta nekih 200e ali nije mi zao da sam im dao i 400e jer kako sam mogao da prodjem ne smem ni da zamislim...Operacija je prosla sasvim ok,osetio sam samo dok su mi dali anesteziju i to je sve...Malo je zeznuto kad posle 5-6 dana skidaju konce ( meni su ih danas skinuli) oce da zaboli ali to je posao svega 5 min,ali nije nista nepodnosljivo.Nadam se da sam nekome pomogao,moja preporuka bolnica Colic!!!
ako je problem samo u frenulumu ne treba se raditi icirkumcizija, naravno...inace kad cirkumcizija jeste potrebna covek se brzo navikne na otkrivenost, oko toga ne treba brinuti...sad ces vec videti kako ce biti sa kozicom, ako sve bude radilo kako treba znaci da je smetnja bio samo frenulum, sto bi bilo najbolje resenje...