HITNO ROACCUTAN TRUDNOCA

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99, goranai

Odgovori
makicajbg
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Mar 14, 2009 6:56 pm

HITNO ROACCUTAN TRUDNOCA

Post od makicajbg »

Da li neko ima iskustva sa trudnocom nakon koriscena Roaccutana?
Trudnoca je nastala 4-5 meseci nakon popijene poslednje tablete.
natalivud
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sub Mar 14, 2009 10:56 pm

Post od natalivud »

Kad neko koristi Roakutan, mora da bude svestan posledica, i da je neki optimalan period pauziranja od trudnoće godinu dana!
Morate obavezno to reći ginekologu da bi na vreme izbegli negativno teratogeno dejstvo preparata, na plod!
vojislava
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Jun 01, 2008 10:06 pm

Re: HITNO ROACCUTAN TRUDNOCA

Post od vojislava »

makicajbg napisao:Da li neko ima iskustva sa trudnocom nakon koriscena Roaccutana?
Trudnoca je nastala 4-5 meseci nakon popijene poslednje tablete.
Sasvim dovoljan period da bi se trudnoca smatrala bezbednom.
anculina
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Mar 15, 2009 1:45 am

Post od anculina »

Sreca da je tako!!!
Citam pa se uzasam pri pomisli da je nedovoljno proslo, mada sam ja cula jos neke druge teorije (vidi se iz prilozenog da su sulude i netacne) tipa 2-3 godine, da mora da se napravi odmor jer se sve deponuje u organizmu toliko dugo, pa se radi svake sigurnosti predlaze tolika pauza?!
Inace, koji je po Vasem misljenju, Vojislava, minimalan ali bezbedan period od prestanka koriscenja do trudnoce i jeste li Vi licno za varijantu prepisivanja Roakutana devojkama?
vojislava
Aktivan član
Aktivan član

Post od vojislava »

Ja i prepisujem Roaccutane devojkama, uz savet da tek od 3 meseca posle prestanka uzimanja leka mogu da planiraju trudnocu.
Pre nekoliko godina, baratalo se ciframa od 1 godine, pa i vise, ali se pokazalo da to nije tacno.
natalivud
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sub Mar 14, 2009 10:56 pm

Post od natalivud »

Trebaju li da se urade neke krve analize, pre prepisivanja Roakutana? Ide li na recept?
Da li je tacno da se njegova doza odredjuje prema telesnoj tezini?
vojislava
Aktivan član
Aktivan član

Post od vojislava »

natalivud napisao:Trebaju li da se urade neke krve analize, pre prepisivanja Roakutana? Ide li na recept?
Da li je tacno da se njegova doza odredjuje prema telesnoj tezini?
Tako je. Obicno se savetuje da se uradi lipidni status i enzimi jetre.
Ne znam da li u Srbiji ide na recept; ovde kod mene ide recept koji potpise dermatolog.
Doza se odredjuje, pored ostalog, i prema telesnoj masi, ali nemojte nikako sami, bez dermatologa, da zapocinjete lecenje.
Zvoncica445
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Nov 06, 2011 2:38 pm

Re: HITNO ROACCUTAN TRUDNOCA

Post od Zvoncica445 »

da li je iko rodio zdravo i normalno dete posle koriscenja roacutana? koliku ste pauyu pravili?
Odgovori