Prelom ruke i operacija

Deo Foruma za sva pitanja iz oblasti oboljenja, traumatskih stanja, tumorskih procesa na koštanom sistemu. Diskusije o ortopedskim hirurškim stanjima, degenerativnom reumatizmu, akutnim i hroničnim oboljenjima koštanog ili zglobnog dela lokomotornog aparata. Saveti o primeni fizikalnih procedura i kineziterapije.

Moderatori: vlada99, ModeratA, moderato

Odgovori
matejja
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Apr 13, 2010 11:21 am

Prelom ruke i operacija

Post od matejja »

Postovani,

Potreban mi je savet vezan za prelom ruke i operaciju iste.
Naime polovinom Novembra 2011. potpuno sam slomio levu ruku u blizini zgloba sake.
Ista mi je operisana i ugradjena titanijumska plocica sa nekih 10 ili 11 zavrtnja u samoj kosti.
Operacija je izvrsena sa strane dlana (sa unutrasnje strane ruke gde su vene i tetive)
Sam prelom je brzo srastao medjutim imao sam problema po skidanju gipsa sa razradivanjem zgloba kao i sa neprijatnim osecajem u predelu gde je izvrsena operacija.
Sve je to gotovo proslo, medjutim od samog pocetka imam problema sa zglobom iste ruke koji se nalazi na kost paralelnoj lomljenoj kosti. Tek pre neki dan, posle skoro tri meseca sam saznao da na tom zglobu je 'odvaljeno' malo parce kosti koji nije sraslo za kost. ruka me i dalje boli u tom predelu a svremena na vreme kada radim nesto teze ruka se naduva u tom predelu.
Inace sve se ovo odigralo u Austriji, gde sam i operisan i gde idem na kontrolu.
Kontrolu sam do sada imao kod 4 ili 5 razlicitih doktora i svi razlicito govore o problemu.

Molim vas dajte mi neki savet sta raditi i kako leciti dalje ruku?! Kako zaleciti kost koja je 'okrnjena'?
Sta raditi sa titanijomskom plocicom koja je ugradjena? Da li je ostaviti ili izvaditi posle odredjenog vremena i ako da posle koliko vremena?!...

Na sledecem linku se nalaze rentgenski snimci ruke. Prve dve slike su napravljene nekih 20tak dana po prelomu ruke dok 3. slika nekih tri meseca po prelomu ruke.

https://picasaweb.google.com/1051116160 ... directlink

Hvala unapred na odgovorima.
S'postovanjem,
Ivica
Odgovori