Operacija tumora na ušnom kanalu

Diskusije o ORL tj. uho, grlo, nos grani medicine. Sve o anatomiji, fiziologiji u patološkim stanjima uha, grla i nosa. Postavite pitanje ili podelite iskustva i savete o tegobama iz oblasti otorinolaringologije.

Moderatori: vlada99, moderato

Odgovori
Iam Shicaa
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Feb 16, 2012 10:28 pm

Operacija tumora na ušnom kanalu

Post od Iam Shicaa »

Volela bih da mi neko od doktora da svoje misljenje o mom problemu...

Nakon dvogodisnjeg ispitivanja i terapija pareze facijalis, (sve moguce fizikalne terapije, akupunktura, lekovi, infuzije, kortikosteroidi i sl.) jedan ORL doktor (oto hirurg), trazio mi je kontrolne snimke CT i MS, jer je bio sumnjicav prema nekim promenama na vrhu ušnog kanala. Kada sam pre neki dan odnela sve sto je trazio, bio je vrlo zamisljen, i rekao da imam tumor (neki od tri vrste, ne moze precizno po snimku da kaze koji dok ne "otvori" taj deo). Rekao mi je nazive tih tumora, ali ne secam se termina... Uglavnom, zabrinulo ga je to sto se tumor podvukao dublje, skoro do srednjeg uha, cak, ako sam dobro razumela, ispod nekog dela mozga... Rekao mi je da se nalazi na nezgodnom mestu uz krvni sud, i da je to problem da li ce moci da se iscisti ceo tumor. Takodje mi je predocio i o mogucem gubitku sluha pri operaciji, i o poremecaju centra za ravnotezu.

Tesko mi je da razgovaram ponekad sa doktorima, jer koliko god ja trazim da mi se prica "prostim recima", uvek se u razgovoru koriste strucni termini, a od uzbudjenja i straha, nekad zaboravim i d apostavim pitanja....

Pa me zanim sada, sta znaci taj krvni sud, i koliko je on opasan po zivot ako se zakaci, ili pukne (ne daj Boze) u toku operacije, i taj centar za ravnotezu, sta se desava ako se poremeti, da li se to leci, ili samo "kompenzuje" drugom stranom... Sta sve to uopste znaci, i koji to tumori mogu biti na tom usnom kanalu... Rekao mi je samo da je benigni.
Odgovori