Povreda ramena - Dg. Syndesmolysis acromioclavicularis I.dex

Deo Foruma za sva pitanja iz oblasti oboljenja, traumatskih stanja, tumorskih procesa na koštanom sistemu. Diskusije o ortopedskim hirurškim stanjima, degenerativnom reumatizmu, akutnim i hroničnim oboljenjima koštanog ili zglobnog dela lokomotornog aparata. Saveti o primeni fizikalnih procedura i kineziterapije.

Moderatori: vlada99, ModeratA, moderato

Odgovori
Clavicularsis
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Feb 16, 2012 3:09 am

Povreda ramena - Dg. Syndesmolysis acromioclavicularis I.dex

Post od Clavicularsis »

Povredio sam rame pre 10-ak dana pri padu na skijanju, gde mi je lokalni hirurg-traumatolog postavio gore navedenu dijagnozu- Dg. Syndesmolysis acromioclavicularis I.dex.
Taj dan sam pio diklofen, drugi dan sam mirovao, a zatim sam jos 6 dana skijao sa rukom u šalu vezanom oko vrata :roll: : , rame mazao Gavez gelom i lečio se rekonekcijom i kuvanom rakijom :)
Po povratku kući, bolove osecam u podnošljivoj dozi, sve manje, osim pri naglim pokretima... Na ramenu je vidljiva kvrga na mestu gde su verovatno popucali ligamenti pa sada ključnjača malo štrči!
pitanje za dalje:
da li je moguče neoperativno lečenje i šta to podrazumeva...
ili mora hirurška intervencija reparacije ligamenata i plasiranje nekih " Kišnerovih igala" ....bla-bla-bla.... i kako teče oporavak
Koje su posledice jednog, a koje drugog metoda?
U prilogu snimak ramena:
Slika
Odgovori