Pomoć!
Moderatori: moderato, vlada99, Dr Branislav
-
- Novi član
- Pridružio se: Uto Feb 07, 2012 5:20 pm
Pomoć!
Ja bih zaista molila nekog da mi pomogne da konacno utvrdim sta nije uredu sa zdravljem mog momka. Naime, prije tacno godinu dana on je dobio simptome bronhitisa (kašalj, otežano disanje), i naravno otisao je pulmologu koji mu je prepisao pumpice i u pocetku tablete (zaista sad ne mogu da se sjetim naziva tableta i pumpica, ako je moguće naknadno ću to objaviti), ali njegovo stanje je sve gore i gore i došlo je do te tačke da on stvarno više nema nijednog dana da može da diše normalno. Da, koristio je redovno prepisanu terapiju i doslovce je sve pratio. Pošto je on sad već bivši pušač, dijagnosticiran mu je dakle pušački bronhitis. Redovno ima te napade u kojima bukvalno ostaje bez daha, nisu to asmatični napadi, ali su veoma slični. Stanje se pogoršava uveče, uvijek uveče. Plašim se da to nije HOBP, ali tamo se kao razlog navodi mršanje, a on se zapravo deblja i ima 24 godine. Ja se bojim da njemu nije data pogrešna terapija, jer stvarno mu ništa ne pomaže, a bio je svuda i niko zaista i ne zna da mu kaže šta mu je i svi se čude što mu terapija još nije počela djelovati...Zaboravih napomenuti da je to ne-disanje prisutno već više od 10 mjeseci i ne jenjava nikako od kako se pojavila bolest, ima perioda kada mu je bolje dva dana i zatim opet isto... Ako neko ikako može da me uputi od srca sam mu zahvalna...
Re: Pomoć!
Da li je iko posumnjao na alergiju--jel bilo nekih ispitivanja po tom pitanja-
Ja godinama imam slicnih problema-navodno na alergijskoj bazi-i pored svih lekova koje sam BATALIO,,najvise mi pomaze BRONHI sirup (plavo-siva kutija sa nekom kao dugom-ne znam ko je proizvodjac)-kod kuce mi je a ja sad na poslu-ujutru popijem po dobar gutljaj a kad sam prehladjen 3 puta tako-
Imao sam jake napade kaslja uvek oko 7-8 h ujutru skoro da ostanem bez daha a preko dana kasljucam-al ima vise od godinu dana kako ga uzimam-ne bas stalno-jer mi recimo na moru prestanu tegobe i u Sokobanji sam isao i na ono inhaliranje-mislim berodualom-al nisam siguran-al bilo mi je bolje posle banje i onda na more otisao i tako da mi je skoro i prestalo al kad se prehladim opet pocne al kad pijem taj sirup nema tog zakasljavanja do gubljenja daha..Inace sad kad sam bio prehladjen uzimao sam i BISOLVON i lepo iskasljavao-evo jos malo to traje. I jos jedno-ako ima osecaj da ne moze da iskaslje-pored svega mora dosta cajeva da pije jer nema sanse da ce nesto rastvoriti tu sluz-slajm ako ne pije cajeve..
Ako je opterecen i pod nekim stresom-neka i na to obrati paznju:::
SRECNO
Ja godinama imam slicnih problema-navodno na alergijskoj bazi-i pored svih lekova koje sam BATALIO,,najvise mi pomaze BRONHI sirup (plavo-siva kutija sa nekom kao dugom-ne znam ko je proizvodjac)-kod kuce mi je a ja sad na poslu-ujutru popijem po dobar gutljaj a kad sam prehladjen 3 puta tako-
Imao sam jake napade kaslja uvek oko 7-8 h ujutru skoro da ostanem bez daha a preko dana kasljucam-al ima vise od godinu dana kako ga uzimam-ne bas stalno-jer mi recimo na moru prestanu tegobe i u Sokobanji sam isao i na ono inhaliranje-mislim berodualom-al nisam siguran-al bilo mi je bolje posle banje i onda na more otisao i tako da mi je skoro i prestalo al kad se prehladim opet pocne al kad pijem taj sirup nema tog zakasljavanja do gubljenja daha..Inace sad kad sam bio prehladjen uzimao sam i BISOLVON i lepo iskasljavao-evo jos malo to traje. I jos jedno-ako ima osecaj da ne moze da iskaslje-pored svega mora dosta cajeva da pije jer nema sanse da ce nesto rastvoriti tu sluz-slajm ako ne pije cajeve..
Ako je opterecen i pod nekim stresom-neka i na to obrati paznju:::
SRECNO