Naprsnuce patele,molim za savjet?!

Deo Foruma za sva pitanja iz oblasti oboljenja, traumatskih stanja, tumorskih procesa na koštanom sistemu. Diskusije o ortopedskim hirurškim stanjima, degenerativnom reumatizmu, akutnim i hroničnim oboljenjima koštanog ili zglobnog dela lokomotornog aparata. Saveti o primeni fizikalnih procedura i kineziterapije.

Moderatori: vlada99, ModeratA, moderato

Odgovori
NebojsaK
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Feb 12, 2012 2:23 pm

Naprsnuce patele,molim za savjet?!

Post od NebojsaK »

Pozdrav za sve Vas.
Prije svega,zelim da pohvalim ovaj forum,jer guglajuci o svom problemu naidjoh na isti gdje se,vidim,moze procitati mnogo korisnih stvari.
Moj problem je u tome sto sam prije 12 dana nezgodno pao na lijevo koljeno tako sto sam se okliznuo na ledu i nakon neka tri-cetiri sata sam otisao kod doktora nakon sto sam probao da skinem otok hladnim oblogama.Znam da sam trebao otici odmah,ali,plasio sam se onoga sto me je i snaslo-gipsa :roll:
Uglavnom,otisao sam u hitnu gdje su mi stavili longetu i rekli mi da se sutradan javim ortopedu koji me je poslao na rtg i konstatovao naprsnuce patele koja je srecom ostala na svom mjestu,odnosno,nije se razdvojila.Elem,stavljen mi je gips od skocnog zgloba do sredine butine i receno mi je da ga nosim 4 sedmice,imao sam uzasne bolove prvih 4-5 dana,jedva sam i sat vremena dnevno spavao...
Sada mi je bolje,rekao bih,nemam jake bolove,spavam bolje ali sam prenervozan zbog gipsa,svrab me ubija,ne mogu nikako da se namjestim da spavam kao covjek itd...Sto je najgore od svega,radim kao taksi vozac i samim tim posao mi trpi,racuni pristizu a ne mogu nikako da se smjestim u auto jer mi je noga ispruzena u gipsu a ja imam okruglo 2 metra.
Sad,posto sam Vas udavio pricom,molio bih Vas da mi kazete,da li je i koliko rizicno skinuti gips prije vremena,te da li bi umjesto gipsa mogao da koristim elasticni zavoj i neku terapiju?
Odgovori