Koza postala osjetljiva na mehanicki pritisak

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99, goranai

Odgovori
Sharp
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Jul 08, 2010 2:24 am

Koza postala osjetljiva na mehanicki pritisak

Post od Sharp »

Prije par mjeseci mi se javio problem sa kozom (koja je inace oduvijek jako osjetljiva). Naime, prilikom svakog jaceg pritiska na kozu javlja se na tom mjestu crveni trag. Npr, ako malo jace pritisnem kada se cesem ostaju crveni tragovi noktiju. To zna pomalo da zavrsbi, ali ne mnogo, i povuce se samo posle par minuta ako ga ponovo ne iritiram. Ako nastavim da se cesem, onda traje i traje.
Prije par dana kod frizera sam bio, i gdje god mi je makazama i masinicom dotakao kozu ostaje crven trag. Ne djeluje mi mnogo opasno, ali je jako iritantno, pogotovo na vidljivim mjestima djeluje ruzno.

Bio sam kod par ljekara u CG, ali slaba vajda od njih. Cuo sam za Karadaglica da je dobar, imate li jos nekoga preporuciti, ili mozda neko od vas ima predstavu sta bi moglo biti? Hvala unaprijed.
Sharp
Novi član
Novi član

Re: Koza postala osjetljiva na mehanicki pritisak

Post od Sharp »

Bas niko? Nadjoh na netu clanak o bolesti koze zvanoj urtikarija, moze li biti to u pitanju?

http://www.plivazdravlje.hr/aktualno/cl ... arija.html
dsavic16
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Ned Jul 11, 2010 5:53 pm

Post od dsavic16 »

Da li to ovako izgleda? Mislim da je u pitanju dermografizam, tj. urticaria factitia.

http://www.dermis.net/dermisroot/en/37175/image.htm
Sharp
Novi član
Novi član

Post od Sharp »

dsavic16 napisao:Da li to ovako izgleda? Mislim da je u pitanju dermografizam, tj. urticaria factitia.

http://www.dermis.net/dermisroot/en/37175/image.htm
pa ne bas ovako, kod mene je to mnogo manje izrazeno. Javlja se crvenilo, ali ne ovako tamno, i ne ovako jako.
xfzaero
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Jan 31, 2012 11:50 pm

Post od xfzaero »

Jula meseca prošle godine počeli su moji problemi.Najpre su se pojavljivale urtike po nogama, tačnije u predelu potkolenoce (iza kolena) i to najčešće ujutru i uveče, kao i na mestu pritiska (npr. ako nosim kaiš).U početku tako da bi nakon pola sata urtike izlazile svuda po telu formirajući čitave plaže.Možda nakon mesec dana,ne znam tačno,počele su da mi otiču usne iz čista mira,zatim oči pa čak u par navrata i jezik.Negde polovinom oktobra pa do polovine novembra se to smirilo, pa sam bila ubeđena da ja uzrok mojih problema ambrozija, koje u mojoj okolini ima u izobilju.Međutim problem se ponovo pojavio i traje i sad.Pijem Aerius tbl. na svaki treći četvrti dan već duže vreme i dok deluju ja sam dobro.Radila sam briseve nosa i grla,analizu krvne slike,hormone i antitela štitne žlezde, analizu na helikobakter i sve je u savršenom redu.Ima li iko neko rešenje ili ideju šta da radim?
Odgovori