Devijacija nosa

Diskusije o ORL tj. uho, grlo, nos grani medicine. Sve o anatomiji, fiziologiji u patološkim stanjima uha, grla i nosa. Postavite pitanje ili podelite iskustva i savete o tegobama iz oblasti otorinolaringologije.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
Enginious
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Jan 24, 2012 10:53 pm

Devijacija nosa

Post od Enginious »

Pozdrav svima, ovde sam prvi put, video sam ovaj forum i registrovao se posto uskoro idem najverovatnije na operaciju nosa, pa me interesuje sta i kako, i imam nekoliko pitanja. Da vam pojasnim problem : Posto treniram vaterpolo, imao sam neku sitnu upalu uva, i bio sam kod otorinoralingologa, i on mi je uz uvo, proverio grlo i nos. Takodje me je pitao odakle imam devijaciju nosa. Pravo da vam kazem ne znam ni sam, otac mi je rekao kad sam ga pitao u vezi toga, da sam udario nos negde kao mali i da mi je to ucestvovalo u daljem razvoju nosa. Posto sam nos udario kao mali jedno par miliona puta, i ne secam se gde je i kad je to bilo, a pravo da vam kazem nije me ni briga xD U daljoj prici sa doktorom, dobio sam objasnjenje o operaciji koja bi mogla da se realizuje kad kod budem to hteo. Rekao mi je da ja imam samo grbu, i da mi nos nije kriv, i da je nije otisao sa rastom u nekoj strani. To je sreca u nesreci zar ne Rekao mi je da se operacija vrsi iznutra, i da se nos ispravlja. Interesuje me da li postoje neki problemi sa nosem posle operacije? Koliko traje oporavak, kao sto sam rekao treniram vaterpolo, i zeleo bih da znam kada bih mogao da se vratim treninzima? Ja imam 16 god, tj. ove godine punim 17. Takodje bih hteo da saznam, da li cu imati problem sa viskom koze, posto mi se koza verovatno rasilirila usled rasta te grbe, i verovatno ce imati nekog viska zar ne? Bar ja tako mislim Hvala vam na citanju, svaki odg. je dobro dosao. Takodje me je doktor pitao da li imam otezano disanje, ja nisam znao odgovor, posto mozda nisam ni svestan da li otezano disem, jer sam udario nos kao mali, pa sam se tako i navikao da disem, ko zna.
Odgovori