Dobar dan! Imam 23 godine.
Pre nekoliko dana sam imala visoku temperaturu koja me je u noci probudila-38.5. Ujutro sam popila jedan panadol, temperatura se spustila i od tada se nije vracala. Od dodatnih simptoma, jedino sto sam kijala u par navrata i nista vise.
Otisla sam da uradim krvnu sliku i leuk.formulu u jednoj privatnoj laboratoriji. Promene su postojale u vrednosti leukocita=3.6 (ref: 4.0-10.0) i vrednosti trombocita=139 (ref: 140-440). S obzirom na nisku vrednost leukocita posmislila sam da je rec o virusnoj infekciji (postojala je i ta povisena temperatura tu jednu noc), medjutim niski trombociti su me naveli da kroz par dana ponovim nalaze i uradim kompletnu krvnu sliku i biohemiju u nekoj od drzavnih laboratorija...
Inace, duze vreme (sigurno preko sest meseci) osecam zamor-tacnije pospanost-mogla bih po ceo dan da spavam, sto ranije nije bio slucaj. S vremena na vreme imam glavobollju (nista preterano-moguce da se ocna dioptrija promenila), ali ono sto me je vise zabrinulo je pojava jako cudnog osecaja u rukama i nogama. Desava mi se kao da se na kratko pojavi bol u nadlaktici, pa u prstima saka (i to spoljasnja dva-mali i domali), pa posle nekog vremena se dogodi da imam neko blago trnjenje u nogama. Ti "trnci" su svakodnevni, ali nisu konstantni, pojave se s vremena na vreme i prodju- kao da su pulsirajuci. Neko vreme vec imam i nelagodnost u stomaku, narocitu ujutro kad ispraznim besiku-tada imam osecaj kao da mi se ceo GIT spusti. (malo sam mrsavija pa moguce i da imam spusten zeludac). Sve ovo vreme nije bilo gubitka u tezini, ali sam primetila da sam u gornjim partijama tela (od struka navise) mozda i smrsala iako vaga pokazuje istu tezinu vec duze vreme.
Urin i urinokultura su uredu. Vaginalni i cervikalni bris takodje. Nista nije izolovano.
Na ponovljenim analizama krvi (ovaj put u drzavnoj laboratoriji) postoje promene u: MCV=93 (ref: 82-92),
NEU=33.4 (ref: 50-70), LYM=52.5 (ref: 20-40), MON=9.8 (ref: 3-8), BAS=1.4 (ref: 0-1). Sedimentacija je 6, a CRP je 1.
AST i ALT su u granicama normale, kao i ostatak biohemije. A vrednost trombocita sada je normalna=247 (ref: 150-500).
Na osnovu svega da li je moguce da se radi samo o obicnoj viremiji ili bi trebalo detaljnije da se ispitam zbog ovih promena u leukocitima i s obzirom na taj povremeni osecaj blagog trnjenja/bola u ekstremitetima?
Hvala!
Tumacenje leukocitarne formule-viremija ili nesto ozbiljnije
Moderatori: moderato, vlada99, Dr Mita