U poslednjih 5-6 meseci sam primetila da mi koza tela zahteva ceste pilinge, odnosno pilinguje se sama...dovoljno je da posle svakog drugog tusiranja predjem peskirom malo jace i da pocne da se ljusti koza i da se skida. To je toliko jako ljustenje koze da moram da se vratim u kadu da bih to sve "izvaljala" - piling uz pomoc dlanova. Onda tako dlanovima ispilingujem sve dokle mogu da dohvatim...vrat, dekolte, rameni pojas, donji deo ledja, i sve sto mogu da dohvatim i skinem toliko koze kao da sam koristila neki najagresivniji preparat za piling.
Isto tako sam primetila da mi je koza dekoltea prepuna zapusenih pora, koje se pretvaraju u neke cudne kvazi bubuljice, i onda ja to i cedim jer sam puna sitnih tackica i imam utisak da mi koza deluje prljavo.
Napominjem da imam masnu kozu, prosirene pore ali nikad mi ovako nije bilo.
Vodim racuna o higijeni, tusiram se svaki dan, nosim cistu odecu itd. Prestala sam da se mazem kremicama i mlekom za telo da ne bi jos vise zapusila te pore.
BAs me to nervira jer, ljudi moji, kao da imam neku stroku na sebi. Grozno mi kad se ti ostaci koze nahvataju p;o ivici kade dok je ne isperem.
Ima li neko ideju o cemu se radi?
ps muz me zafrkava da grinje u nasem krevetu sigurno zive na mojoj strani kad mi se toliko koze skida...