Poštovani
pre tri godine (decembar 2008) operisan mi je levi testis, u pitanju je bio tumor testisa. Nakon toga (januar-mart 2009) sam dobio tri (BEP) ciklusa hemioterapije, koje sam uspešno primio. Nakon redovnih kontrola (april 2010) ustanovljen mi je RPLND koji mi je operisan. Nakon te operacije RPLND imam RETROGRADNU EJAKULACIJU. Pre 15-tak dana, nakon redovne kontrole kod urologa, prepisan mi je lek IMPRAMIN a sve u cilju povratka normalne ejakulacije. U međuvremenu sam, u gradu u kojem živim, potražio taj lek u apotekama i nigde nisam uspeo da ga nađem. Neki od farmaceuta su me bledo gledali konstatujući da za pomenuti lek nisu ni čuli i da ne znaju čemu služi i da li postoji neka zamena za njega.
Interesuje me da li postoji neki drugi lek tj. zamena za IMIPRAMIN ili znate gde mogu na nađem pomenuti lek?
Hvala i pozdrav
RETROGRADNA EJAKULACIJA
Moderatori: vlada99, moderato, admin, Vragolasta Amfibija, Dr.VinkaVukotic
Re: RETROGRADNA EJAKULACIJA
ovaj lek nije kod nas registrovan, tako da tesko da moze da se nabavi uobicajenim putem u apoteci...
Hvala za odgovor.
I ja sam to u međuvremenu saznao. Našao sam IMIPRAMIN u Hrvatskoj. tamo je na listi, al i tamo se isti izdaje (prodaje) samo uz recept. Rekli su mi da rade i sa receptima iz Srbije. Poslao sam pa ću videti šta će biti.
I ja sam to u međuvremenu saznao. Našao sam IMIPRAMIN u Hrvatskoj. tamo je na listi, al i tamo se isti izdaje (prodaje) samo uz recept. Rekli su mi da rade i sa receptima iz Srbije. Poslao sam pa ću videti šta će biti.
- Slavko_slavko
- Stalni član
- Pridružio se: Sre Jun 24, 2009 1:51 pm
i ja imam retrogradnu ejakulaciju isto nakon rplnd-a, pio sam tamsol jer je doktor mislio da ce uspeti da "olabavi" uretru i da nekako pokrene ceo mehanizam ali nije uspelo...doktor je rekao da to i nije toliko bitno, da je najbitnije da bolest miruje, da sam izlecen, da su erekcije normalne a sto se tice ejakulacije i njenog izostanka, uvek se moze uraditi vto...
drago mi je da si sad dobro...
drago mi je da si sad dobro...

Pozdrav Slavko
Hvala Bogu za sad sam odlično, odlično se osećam i bolest za sad miruje a i ostali pokazatelji (tumor markeri, kks i dr) su ok.
I meni je doktor rekao da ejakulacija toliko nije ni bitna za sad već hoće da proba da je povrati, najviše zbog toga što trenutno nemam dece. Ako ništa ne uspe do kraja godine onda ću ići na veštačku.
Pozdrav i svako dobro
Hvala Bogu za sad sam odlično, odlično se osećam i bolest za sad miruje a i ostali pokazatelji (tumor markeri, kks i dr) su ok.
I meni je doktor rekao da ejakulacija toliko nije ni bitna za sad već hoće da proba da je povrati, najviše zbog toga što trenutno nemam dece. Ako ništa ne uspe do kraja godine onda ću ići na veštačku.
Pozdrav i svako dobro
- Slavko_slavko
- Stalni član
- Pridružio se: Sre Jun 24, 2009 1:51 pm
super...
najbitnije je da si ozdravio...
da me ne shvatis pogresno, meni je doktor ovako rekao: bitno je da ti skakuce, a za ovo drugo-lako cemo...nemoj nikako da odustajes, probaj prvo sa lekovima da li moze da se pokrene, ako ne uspe onda ti je vantelesna najbolji izbor, nemoj samo da te to dodatno opterecuje jer stres moze da utice tako da se stanje ne popravi...dakle-bez nervoze, opusteno i kako bude...
poZz...

da me ne shvatis pogresno, meni je doktor ovako rekao: bitno je da ti skakuce, a za ovo drugo-lako cemo...nemoj nikako da odustajes, probaj prvo sa lekovima da li moze da se pokrene, ako ne uspe onda ti je vantelesna najbolji izbor, nemoj samo da te to dodatno opterecuje jer stres moze da utice tako da se stanje ne popravi...dakle-bez nervoze, opusteno i kako bude...

poZz...