Poviseni leukociti

Odgovori na sva pitanja vezana za laboratorijske analize i rezultate istih. Tumačenje nalaza krvnne slike, sedimentacije, leukocitarne formule, urinokulture, spermograma, ginekoloških testova ili specijalizovanih krvnih analiza.

Moderatori: moderato, vlada99, Dr Mita

Odgovori
astrica.lukic
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Jul 14, 2010 3:12 pm

Poviseni leukociti

Post od astrica.lukic »

Molim za pomoc..zadnjih godinu dana imam stalno povecane leukocite. Ono sto mogu da naglasim jeste da sam pre 20god imala tesku saobracajnu nezgodu, operisala sam sve unutrasnje organe i usled primanja transfuzije, dobila hepatitis c. Lecena sam iz dva puta, prvi put interferonom, kada nije uspela terapija, drugi put interferon i virazol `97-me god.i od tada nakon testiranja, uspesno sam zalecena, rezultat je negativan.
Svih ovih godina redovno konrolisem transiminaze, bilirubin, ultrazvuk abdomena i sve je u savrsenom stanju, cak i jetra koja se, laicki da kazem, regenerisala
Ovo sam vam navela da otklonim mogucnost sumnje u tom pravcu.
Bila sam kod hematologa, odnela sve analize i samo jedna stvar, nakon radjena raznih testova, EHO abdomena, Se, fibirnogen, CRP, bris grla i nosa UK-svezu, sputum, LDH u serumu, APL i krvnu sliku, sve je ok, osim leukocita, koji su zadnji put bili 11 inace znaju da budu do 18 miliona, primeceno je i limfociti da su uvecani, ali cvorova nema, vrat mi je pregledala.
Bilo je predlaganja da se vadi kostana srz sve dok nisam spomenula da je deo slezine ostao a deo izvadjen nakon udesa.
Sada se javila sumnja da mi to parce pravi problem, ali usled nedostatka vremena i guzve, ja sam trenutno na stand b. i cekam da se zakaze ponovo pregled.
Ono sto mene najvise buni jeste sto mi je spominjala neke skupe analize za slezinu i meni nista nije jasno, o kakvim se analizama radi i sta se to desava tacno sa mojim parcetom slezine kao i ukoliko je zaista to u pitanju, sta u tom slucaju.
Koga god da pitam, niko nema vremena da mi objasni kako to slezina utice na leukocite, za koje sam inace saznala da su znali da budu povecani i tokom ovih godina, ali se uvek vezivalo sa neku urinarnu ili drugu infekciju.
Nadam se da sam dovoljno informacija dala i da ce mi se javiti neko da mi malo bolje pojasni moju..situaciju.
Hvala unapred
Odgovori