sta mi je?

Pravo mesto za diskusije u vezi sa urinarnim traktom i zdravljem muških polnih organa. Podelite svoje tegobe, pitanja, savete, dileme sa urolozima, seksolozima i lekarima opšte prakse.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, Vragolasta Amfibija, Dr.VinkaVukotic

Odgovori
CrnaC
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Sep 21, 2009 8:59 pm

sta mi je?

Post od CrnaC »

Moj problem se sastoji od sledeceg...

Imao sam nezasticen sex.
Od nekoliko dana nakon sexa, poceo sam da osecam peckanje pri vrhu penisa (nekad slabije, nekad jace), i nakon toga je poceo da se pojavljuje neki belicasti iscedak. Iscedak nije veliki, niti je peckanje previse jako. Iscedak koji se malo duze zadrzi stvara neprijatan miris.

Posto sam imao slicnih simptoma prosle godine, i tada radio briseve (i nista mi nije bilo otrkiveno od bolesti), sada sam odmah otisao i radio opet bris. Bakterioloski i uretralni.
Rezultati koje sam dobio kazu: Nisu izolovane patogene bakterije. Nije izolovana candida spp. Dif metodom chlamydia trachomatis je negativna. mycoplasma hominis je negativna. ureaplasma urealyticum je negativna.

Koliko se ja razumem u nalaze, to znaci da nemam nijednu od tih bolesti. Medjutim, ako je tako...sto imam peckanje i iscedak?
Sta bi moglo da bude?

Istina, ja cu otici kod urologa na pregled (to sam radio i prosle godine), ali nisam nimalo zadovoljan nivoom strucnosti i profesionalnosti urologa u mom gradu. Ni prosle godine posle raznih antibiotika koje sam pio, nisam uspeo u potpunosti da saniram problem, tj da se osecam 'kao nov'.

Voleo bih da mi neko strucan kaze sta bi moglo da bude problem, odnosno da li postoji jos neki od testova koje ja nisam radio, tj neka bolest koja bi mogla potencijalno da bude problem.

Unapred zahvalan.
vasa
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Jul 12, 2005 1:46 pm

Re: sta mi je?

Post od vasa »

nadam se da ce ti ipak doktor pomoci-a dotle navali na uvin caj i brusnicu
Dr011
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jan 15, 2009 6:10 pm

Post od Dr011 »

nadam se da je procedura davanja brisa bila pravilna, da nisi pre toga mokrio i sprao sadrzaj...
kad se javlja taj iscedak, da li je providan ili bas beo?
u svakom slucaju savetujem pregled kod urologa, da se vidi i prostata...
CrnaC
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Sep 21, 2009 8:59 pm

Post od CrnaC »

procedura brisa je bila pravilna.

u medjuvremenu sam otisao kod doktora opste prakse, koji me je poslao da radim urin.
rezultat urina je:

da je zamucen, ph kiseo, gustina 1,015.
proteini: (oznaceno) opalesc.
ostalo sve negativno/normalno.
leukociti >50
epitelne celije: 6-8 plocastih
bakterije: masa sluzi

Otisao sam kod urologa, on je pogledao rezultate, i prepisao mi Hemomicin (2 kutije) od 250 mg.
U apoteci su mi dali Azitromicin Sandoz (kazu da je isti lek drugi proizvodjac), u cijem uputstvu pise da sluzi za lecenje hlamidije. (u mojim rezultatima pise da nemam hlamidiju)

Rekli su mi da prvi dan popijem 2 tablete, a narednih dana po jednu. Danas sam popio zadnji lek iz prve kutije, i ne osecam nikakvo poboljsanje situacije.

Iskreno, mislim da su urolozi koji ordiniraju u mojoj bolnici duduci po pitanju lecenja polnih bolesti (nadam se da su bolji oko drugih urinalnih problema), pa sam zato i potrazio savet ovde.

Unapred zahvalan.
vasa
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Jul 12, 2005 1:46 pm

Post od vasa »

lici mi na problem sa prostatom!
Dr011
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jan 15, 2009 6:10 pm