ED i free testosteron

Pravo mesto za diskusije u vezi sa urinarnim traktom i zdravljem muških polnih organa. Podelite svoje tegobe, pitanja, savete, dileme sa urolozima, seksolozima i lekarima opšte prakse.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, Vragolasta Amfibija, Dr.VinkaVukotic

Odgovori
ecobot
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Jul 18, 2010 3:34 pm

ED i free testosteron

Post od ecobot »

Ljudi,

Vec duze vreme imam problema sa erektilnom disfunkcijom... Ne bih sada da duzim pricu, naravno da sam bio i idem i dalje kod lekara, ali u medjuvremenu dok cekam na zakazani pregled, hteo bih samo da pitam ukoliko neko zna:

Radio sam analize krvi i imam snizen nivo kreatina (62 umol/L) a normalno je 64-110. Nisam strucan, ali mene na prvi pogled vise brine nizak nivo 'free testosterona' za koji su ovde napisane normalne vrednosti 4.25 - 30.37 pg/mL, a meni je 5.10... Inace, testosteron je 8.18 ng/mL, sto je sasvim normalno koliko vidim... Sve ostale vrednosti su sasvim normalne (Glukoza, Urea, Holesterol, Trigliceridi, Prolaktin, SHBG), a takodje sam i negativan na klamidiju, a imao sam je pre par godina. Inace, imam 28 godina, koliko sam ovako na brzaka preleteo internetom, deluje mi da ovo sa slobodnim testosteronom nije bas normalno...

Da li neko zna nesto vise da mi kaze o ovim vrednostima i vezom sa problemom ED.

Hvala unapred
Dr011
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jan 15, 2009 6:10 pm

Re: ED i free testosteron

Post od Dr011 »

vrednost od 5.10 je u granicama normalnih vrednosti koje si napisao, tako da nema problema...ovo za kreatinin je isto ok, inace on se odnosi na nesto drugo, na funkciju bubrega...problem erektilne disfunkcije najcesce bude na psiholoskoj osnovi, pa i na tom polju treba poraditi...naravno treba potvrditi da je organski sve u redu, a sto se tice bar laboratorijskih nalaza jeste sve u redu...
Odgovori