staphylococcus aureas detektovana u urinu

Pravo mesto za diskusije u vezi sa urinarnim traktom i zdravljem muških polnih organa. Podelite svoje tegobe, pitanja, savete, dileme sa urolozima, seksolozima i lekarima opšte prakse.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, Vragolasta Amfibija, Dr.VinkaVukotic

Odgovori
kadilakom
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Dec 15, 2011 5:12 am

staphylococcus aureas detektovana u urinu

Post od kadilakom »

na redovnoj kontroli utvrdjeno mi je prisustvo bakterije staphylococcus aureas, u urinu. i pored je na nalazu stajalo jos nesto sto ne mogu da rastumacim - "500 000 CFU/ml".
znam sta je ova bakterija, ali mi nije jasno kako se nasla u mom telu. tako da me zanima kako dolazi do do toga da se ona nadje u urinu, kako se tretira, koliko je to opasno (da li treba da brinem) i koje su nuspojave.
I, generalno, koliko je opasno prisutvo te bakterije
unapred zahvalna
Marija
kadilakom
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Dec 15, 2011 5:12 am

Re: staphylococcus aureus detektovana u urinu

Post od kadilakom »

kadilakom napisao:na redovnoj kontroli utvrdjeno mi je prisustvo bakterije staphylococcus aureus, u urinu. i pored je na nalazu stajalo jos nesto sto ne mogu da rastumacim - "500 000 CFU/ml".
znam sta je ova bakterija, ali mi nije jasno kako se nasla u mom telu. tako da me zanima kako dolazi do do toga da se ona nadje u urinu, kako se tretira, koliko je to opasno (da li treba da brinem) i koje su nuspojave.
I, generalno, koliko je opasno prisutvo te bakterije
unapred zahvalna
Marija
Dr011
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jan 15, 2009 6:10 pm

Re: staphylococcus aureas detektovana u urinu

Post od Dr011 »

ta brojka se odnosi na kolicinu bakterija u mokraci, i ovo spada u znacajnu brojku... inace ova bakterija se moze normalno pronaci na povrsini kozi, a ako u nekim uslovima uspe da udje u m. besiku moze napraviti i infekciju, ali treba videti da nije doslo mozda samo do zagadjenja mokrace prilikom davanja uzorka pogotovo ako je uzorak dugo stajao, pa je ispao takav rezultat...dajte ponovo mokracu na pregled, uz postovanje svih pravila pri sakupljanju uzorka...imate li nekih tegoba vezano za mokrenje?
Odgovori