so u mokraci

Pravo mesto za diskusije u vezi sa urinarnim traktom i zdravljem muških polnih organa. Podelite svoje tegobe, pitanja, savete, dileme sa urolozima, seksolozima i lekarima opšte prakse.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, Vragolasta Amfibija, Dr.VinkaVukotic

Odgovori
N2
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sre Mar 08, 2006 5:49 pm

so u mokraci

Post od N2 »

pozdrav svima

evo imam jedan problem,kcerka mi je bila bolesna nekoliko dana,imala je proliv,povracala,dobila temperaturu.sve je to proslo.
medjtim pocela je da se zali da je boli pisa.uradili smo nalaz mokrace koji je pokazao da u mokraci ima nekih bakterija nista strasno i soli.doktorka je dala da se uradi bris vulve.to je bio petak ali nam bris nije mogao biti uradjen prije ponedeljka.u subotu ujutro se na peleni pojavilo nesto braon boje izgledalo je kao ustajala krv.to je trajalo do ponedeljka ali nije imalo neki karakteristican miris,niti ga je kolicinski bilo mnogo.
kada je birs uradjen pokazao je da je sve ok,doktorka je rekla da je to braon sto se nalazilo u mokraci ta so i da je sada izbacuje.
ona se i dalje zali da je boli kada piski.doktorka je rekla da joj dajem uvin caj da pije,ali nema sanse da je natjeram da ga popije mislim da svi znate koliko je ruznog ukusa,zanima me da li postoji nesto drugo da bih joj mogla dati da pije.
izvinjavam se sto sam ovoliko otegla sa pisanjem.

pozdrav :D
Korisnikov avatar
Vragolasta Amfibija
Moderator
Pridružio se: Ned Jan 29, 2006 8:59 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Vragolasta Amfibija »

Prolom voda
Uvea granule(pakovano je kao cedevita u kutiji rastvara se u toploj vodi,vidite uputstvo,prijatnog je ukusa)
Korisnikov avatar
Vragolasta Amfibija
Moderator

Jos jedno pitanje: koje soli? i da li je radjen ultrazvuk urotrakta kod deteta?
N2
Stalni član
Stalni  član

Post od N2 »

Vragolasta Amfibija napisao:Jos jedno pitanje: koje soli? i da li je radjen ultrazvuk urotrakta kod deteta?
ultra zvuk nije radjen,kao sto rekoh samo nalaz mokrace i bris vulve,za soli stvarno ne znam,nista nije receno,kada sam ja pitala samo mi je doktorka rekla da se so stvorila zbog dehidriranja.Da je dehidrirala,nije,pila je i orosal rastvor,e sada moguce da nije bas nadoknadila potrebnu kolicinu tecnosti,pa da je zbog togo doslo do stvaranja soli.mokraca je sada normalne boje,posto piski u nosu vidim da ima jos malo te soli,ne u onoj mjeri koliko je bilo kada sam nosila da se uradi nalaz.

pozdrav
N2
Stalni član
Stalni  član

Post od N2 »

nosila sam ponovo da se uradi nalaz
za sada je samo gotov obicni nalaz i on pokazuje rijetke bakterije i rijetki leukociti,koliko ja mogu da shvatim postoji neka manja upala.
u ponedeljak ce biti gotova urinokultura,juce smo dali jednu,jutros drugu jer nam je doktorka trazila da se uradi dva puta.za sada je insistirala da joj dajem opet uvin caj,pa cemo da vidimo sta ce pokazati urinokultura,ja bih vise voljela da joj da neki antibiotik radi te upale.
Korisnikov avatar
Vragolasta Amfibija
Moderator

antibiotik ne !!!
ako urinokultura pokaze pozitivan nalaz dace se AB prema antibiogramu.
N2
Stalni član
Stalni  član

Post od N2 »

urinokultura i jedna i druga potpuno sterilna,to mi je drago,a sada sta je u pitanju da li je upala. :-?
Korisnikov avatar
Vragolasta Amfibija
Moderator

nije !
Odgovori