Restabilizacija kičme

Deo Foruma za sva pitanja iz oblasti oboljenja, traumatskih stanja, tumorskih procesa na koštanom sistemu. Diskusije o ortopedskim hirurškim stanjima, degenerativnom reumatizmu, akutnim i hroničnim oboljenjima koštanog ili zglobnog dela lokomotornog aparata. Saveti o primeni fizikalnih procedura i kineziterapije.

Moderatori: vlada99, ModeratA, moderato

Odgovori
acomegas
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pon Dec 10, 2007 1:36 pm

Restabilizacija kičme

Post od acomegas »

2007 godine mi je urađena operacija stabilizacija kičmenog stuba i to prednja i zadnja sve zbog frakture L3 pršljena.
U kičmu su mi sa prednje strane ugrađeni Teleskopski kejdž Synex kao zamena za pršljensko telo i Telefix pločica sa 4 šrafa koji povezuju L2 i L4.
Sa zadje strane transpedikularno su mi ugrađena 4 šrafa u L2L4 koji su povezani šipkama.

U poslednje vreme kada ležim u krevetu i lagamo podižem stomak ka gore tj lumbalni deo kičme osetim da mi nešto u leđima škljoca čak se i čuje, da li je taj sistem olabavio?
U zadnje vreme mi stvara i bol koji mogu da prouzrokujem i pritiskom na mišić koji ide duž kičme a na mestu stabilizacije uvek levo.

Iskreno na rtg mi se ne ide bez velike nevolje jer sam Bog zna koliko puta snomao kičmu.

Obzirom da je od operacije prošlo mnogo i nije bilo nikakvih problema šta mislite da li bi bio problem ako bi se skinula zadnja stabilizacija?
Odgovori