Pozz, pre nesto vise od mesec dana sam istegao spoljasnje ligamente skocnog zgloba na desnoj nozi, povreda se desila na fudbalskoj utakmici kada sam nezgodno stao na tu nogu, sledeceg dana sam otisao u Tirsovu, doktor nije mnogo toga rekao, poslao me je na snimanje i rekli su da je doslo do istegnuca, longeta 10 dana pa zatim na terapije. Na terapije sam isao nedelju dana i poprilicno mi je to pomoglo, noga mi se gotovo potpuno vratila u funkciju, ali i dalje osecam lagan bol kada savijem nogu ka polozaju kao kad sam je istegao? Da li ce taj bol nestati, i da li ce mi noga biti u potpunosti kao nekad, da nesreca bude jos veca, samo 24 dana posle povrede, vec sam se vratio sportu, i na basketu sam se nasao u nezgodnom duelu i docekao sam se lose na LEVU nogu, opet ista prica, istegnuce ligamenata, isto spoljasnih, sada na levoj nozi, prvo na snimanje i opet ista prica, 10 dana, ovaj put GIPS. proslo je i tih 10 dana, skinuo sam gips pre nedelju dana, nisu mi prepisali nikakve terapije, sto me je veoma zacudilo, i sada pokusavam kuci da radim neke vezbe koje sam prethodno radio na terapiji, i sve je u redu, ali kada stanem na pete osecam bol i ne znam sta sada da radim. Hoce li to prestati, ili da se javim nekom fizioterapeutu? Zabranili su mi da se bavim sportskim aktivnostima 4 nedelje, i nabavio sam steznike. I da, u ovoj desnoj nozi koja se gotovo oporavila, cesto kada npr ustajem, pravim bilo kakav potez sa tom nogom, cuje se nekakvom pucketanje? Jel to normalno? Hvala.
Inace, prethodno nikad nisam povredjivao skocni zglob ni na jednoj nozi
Ligamenti skocnog zgloba
Moderatori: vlada99, ModeratA, moderato