otok kod preloma

Deo Foruma za sva pitanja iz oblasti oboljenja, traumatskih stanja, tumorskih procesa na koštanom sistemu. Diskusije o ortopedskim hirurškim stanjima, degenerativnom reumatizmu, akutnim i hroničnim oboljenjima koštanog ili zglobnog dela lokomotornog aparata. Saveti o primeni fizikalnih procedura i kineziterapije.

Moderatori: vlada99, ModeratA, moderato

Odgovori
momak-25
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Avg 13, 2011 6:29 pm

otok kod preloma

Post od momak-25 »

Pozdrav,pre godinu dana mi je naprsla koscica kod zadnjeg prsta na saci...Imao samlongetu 3 endelje i posle skidanja gipsa sam isao na vezbe i mazao lioton gel...I otok se skroz povukao,da bi ja nesto na momenat pridrzao neku pvc dasku za prozor-parapetna daska-dok je otac sekao na pola,malo je vibrirala i imam utisak da se posle toga otokmalo povratio...od tada mi niej splasnuo otok...Da li ima neki drugi gel koji mogu da probam ilio ponovo da probam lioton?Ponavljam to je vrlo,vrlo minimalno da se vidi,a mozda se i meni cini jer sam pod utiskom da je od tog pridrzavanja...Hvala unapred
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Re: otok kod preloma

Post od tamaraft »

Nista ja nisam razumela!

Imali ste prelom, koja jebila dijagnoza tacno!?

imate li ikakve bolove? tegobe?

nijedan yglob i kost ne isgledaju isto posle preloma i lecenja, a ukoliko se radi o saci onda je ya nijansu sv evidljivije jer su vam ruke stavlno ispred ochiju a broj ligamenata koji obezbedjuju sve zglobove sake je veliki i normalno je da se neki od njih aktivira ukoliko ste ponekad malo vishe fiyicki aktivni i to posebno u staticnoj konktrakciji misica sake.

Ukoliko se otok povuche, ukoliko saka funkcionise kako treba, nemate bolova ili bilo kakvih drugih simptoma onda nemate problema.
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
momak-25
Novi član
Novi član

Post od momak-25 »

Hvala sto ste se javili...Naprsla mi je zadnja koscica kod malog prsta gde je spoj sa sakom,nosio sam longetu 3 nedelje...Ok,saka nije kao sto je bila ranije,pa sam zao se i javio...Kao da je bila vise splasnuta pre tog preloma-ligament.Inace posto se bavim arhitekt,kad crtam misem vlo brzo se upali osecam trnjenje na kratko...Pre preloma nisam imao taj problem...
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od tamaraft »

moguce da problem koji imate sada nema veze sa povredom!

obratite se fizijatru, mozda zbog profesiej kojom se bavite imate povecan rizik od nastanka karpalnog tunela!
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
momak-25
Novi član
Novi član

Post od momak-25 »

ma studiram gradj,pa dosta crtam na kompu,drzeci misa...Da li mogu dizati kucne tegove odpo 6-7 kila zbog ovog preloma kod desne sake-tacnije te koscice?
momak-25
Novi član
Novi član

Post od momak-25 »

niko nece da mi odg da li je bezbedno dizati kucne tegove ako je prelom biopre godinu dana?
Odgovori